Zajímavá alternativa k měkkým sýrům, především pro milovníky rostlinné stravy. Všestranná pasta z kešu oříšků je snadná, připravíte ji za pár minut a její využití vás příjemně překvapí.
Dostala se mi do rukou zajímavá knížka autorky Xochi Balfourové. Název Přirozeně naprosto přesně vystihuje téma celé knihy. Jsou v ní recepty na jídla ze zdravých surovin. Použití oříšků, zeleniny, ovoce. To všechno prostě přirozeně. Navíc jsou zde recepty na přírodní kosmetiku.
Nejsem člověk, který by vařil bez masa a vždycky extrémně zdravě. Ale velice ráda se nechám poučit a ráda načerpám nové, zajímavé recepty.
Jako první jsem vyzkoušela kešu sýr. Už dříve jsem ho ochutnala ve vegetariánské restauraci, kde ho použili jako základ na pizzu. Chutnal naprosto skvěle. Ve stejné restauraci podobnou kešu pastu použili jako náplň do tartaletek.
Až kešu pastu vyzkoušíte, můžete ji použít místo bešamelu na špagety nebo do lasagní. Když si ji budete mazat na chléb, zkuste přidat trochu česneku nebo čerstvé bylinky.
Suroviny
- 200 g kešu oříšků
- 2 lžíce citronové šťávy
- 130 ml vody
- špetka soli
- malá špetka kayenského pepře
Postup
Všechny suroviny dáme do výkonného kuchyňského mixéru a mixujeme za vysokých otáček dohladka. Směs bude úplně krémová.
Krémovější konzistenci dosáhneme přidáním většího množství vody.
V misce skladujeme v lednici, přikrýté víčkem. Tuto pastu můžete uchovat 3 až 4 dny.
Dobrou chuť přeje Elly.
Skvělé a zdravé recepty na našem magazínu
Mug cake - rychlá zdravá snídaně do hrníčku
Zdroj fotografií: Alena Kolaříková
Nový komentář
Komentáře
vyzkouším
Vypadá to dobře...
elly — #4 to zní přímo famózně

pomazánka musí být skvělá
Ještě nám teď na jedné akci známý poradil super směs na těstoviny. Chystám se vyzkoušet. Oni doma jedou hodně ve veganských a vegetariánských pokusech a tohle je prý pecka. Opražit mandle, rozmixovat spolu se sušenými rajčaty v oleji, dochutit česnekem, ještě podle potřeby sůl a pepř a prý skvělá směs třeba na špagety.
Oříšky miluju a kešu především
Rozmixované nebo mleté oříšky, to můžu v každém jídle
Tak toto vyzkouším