62cbea4f68480image.pngFoto: Produkt ekologického zemědělství

Ingredience:

  • 300 g černého rybízu
  • 230 g polohrubé mouky
  • 150 g hladké mouky
  • 190 g cukru
  • 200 g kefíru
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 2 bio vejce
  • 4 lžíce rostlinného oleje
  • 40 g másla

Postup: 

Troubu předehřejte na 180 stupňů. Do misky nasypte celou hladkou a 150 gramů polohrubé mouky. Přidejte prášek do pečiva, 150 gramů cukru, kefír, olej, vejce a všechny ingredience spolu důkladně promíchejte. Zbytek polohrubé mouky, cukru a máslo smíchejte ve větší míse a zpracujte drobenku. Poté si připravte plech, který vymažte máslem nebo olejem. Do něj nalijte těsto a rovnoměrně rozetřete. Poklaďte červeným rybízem, posypte drobenkou a nechte v troubě péct přibližně půl hodiny, dokud koláč nezezlátne. 

Máme pro vás i jiné recepty:

Jogurtový koláč se sezónním ovocem

Reklama