Ingredience:
- 300 g černého rybízu
- 230 g polohrubé mouky
- 150 g hladké mouky
- 190 g cukru
- 200 g kefíru
- 1 lžička prášku do pečiva
- 2 bio vejce
- 4 lžíce rostlinného oleje
- 40 g másla
Postup:
Troubu předehřejte na 180 stupňů. Do misky nasypte celou hladkou a 150 gramů polohrubé mouky. Přidejte prášek do pečiva, 150 gramů cukru, kefír, olej, vejce a všechny ingredience spolu důkladně promíchejte. Zbytek polohrubé mouky, cukru a máslo smíchejte ve větší míse a zpracujte drobenku. Poté si připravte plech, který vymažte máslem nebo olejem. Do něj nalijte těsto a rovnoměrně rozetřete. Poklaďte červeným rybízem, posypte drobenkou a nechte v troubě péct přibližně půl hodiny, dokud koláč nezezlátne.
Máme pro vás i jiné recepty:
Jogurtový koláč se sezónním ovocem
Nový komentář