Nevím, jestli znáte ten pocit, kdy vás honí mlsná, honí vás stejně jako rozzuřený pes a vy stojíte uprostřed mostu... Z jednoho konce na vás volá paní Chuť, mrká na vás a zpívá líbezným hláskem „Tak si ty knedlíky dej..!“ a na straně druhé na vás mává svědomí, držící v ruce transparent s obřím nápisem: Víš jak budeš tlustá???
Zrovna včera jsem na tom podivném mostě opět stála. Jak myslíte, že to dopadlo? Pochopitelně – rozběhla jsem se přímo do náruče paní Chutě a spořádala svíčkovou s šesti knedlíky bez jediného mrknutí...
Být to výjimka, tak nad tím mávnu rukou a svědomí pošlu pěkně do háje. Jenže výjimka to není už ani náhodou.
Domácí vdolky, omáčka s knedlíkem, pěkně propečené maso – jenom ta slova slyším a mám hlad. A co na to moje osobní váha? Tak na tu se raději už ani nekoukám...
Ale přišla jsem na jednu věc, jak skloubit paní Chuť se svědomím. Řešení se jmenuje Rama Cremefine.
Nová řada Rama Cremefine je moderní alternativou smetany, představující lahodnou kombinaci mléka a rostlinných tuků. A živočišné smetany? Tak ty mohou jen závidět. Cremefine má totiž spoustu výhod:
- lahodná chuť
- ideální vlastnosti
- rostlinného původu
- praktické balení
A jakými druhy Ramy Cremefine se můžete nechat bez obav zlákat?
Rama Cremefine ke šlehání
Ideálně zastoupí klasickou smetanu ke šlehání a navíc: SNADNO SE NAŠLEHÁ A DLOUHO DRŽÍ TVAR. Oproti klasické smetaně také obsahuje pouze 18% tuku, takže vám pomůže udržet štíhlou linii.
Použití:
- na přípravu šlehačky
- do omáček, sladkých jídel atd.
- ideální na zdobení
Rama Cremefine na vaření
Alternativa sladké smetany, která ve všech směrech nahradí sladkou smetanu a navíc: NESRÁŽÍ SE
Použití:
- do polévek a omáček
- na pečení – dorty, buchty atd.
- na přípravu dressingů a salátů
Rama Cremefine zakysaný krém
Použijete ji všude tam, kde používáte zakysanou smetanu a navíc je POCTIVĚ HUSTÁ PODOBNÁ FRANCOUZSKÉMU CREME FRAICHE. Také se výborně pojí s ostatními ingrediencemi. Např. příprava nepečených dortů se pro vás stane opravdovou zábavou!
Použití:
- na přípravu dressingů, omáček
- na těstoviny, na zahuštění omáček
- na zapékání a pečení
Vidíte, pokaždé existuje nějaké řešení jak skloubit chuť se štíhlou linií a zdravou výživou.
Závěrem Vám ještě doporučím skutečnou lahůdku: Jahody (mohou být i rozmačkané) s Ramou Cremefine vás vynesou přímo do ráje těch nejlepších chutí :o)
Vyzkoušejte a přesvědčte se sama. Mně už nezbývá, než popřát: Dobrou chuť!
Více inspirací naleznete na www.rama-web.cz
Nový komentář
Komentáře
houserop: Tak nějak jsem to měla na mysli. Dokud mi nenašli cukrovku, taky jsem používala máslo. Teď je to jinak. A ani mi nevadí používat rostlinné tuky. A co se táká ceny, není to tak hrozné. Nemůžu si vzpomenout který hypermarket to byl, ale kupovala jsem to přibližně 15 korun. jelikož nesmetankuju denně, není to tak hrozné.
Pavluska:
peguša: rodiče také s těmito výrobky vaří, protože mají vysoký cholesterol. Taky hlavně proto jsou tyto výrobky, protože by to jinak kvůli vyšší ceně nikdo nekupoval.
Takže dokud si budu moci dopřávat máslo, tak si ho budu dávat. Až nebudu moci, budu vděčná bratrům chemikům za to, že vymysleli něco jako rostlinou smetanu. Ale je to vždycky něco za něco...
Pavluska: takže to na ten cholesterol asi moc vliv nemá, ne?
ValinaK: přeju vám dobré zdraví, vážně, bez ironie. Ale ten kdo trpí třeba vysokým cholesterolem nebo cukrovkou si prostě na sádle, másle a smetaně pochutnávat nemůže. Teda může, ale za cenu amputace nohy, selhání ledvin nebo slepoty, což jsou nejčastější následky nekontrolované cukrovky. A to fakt nemusím.
Já používám všechny tři produkty a jsou moc dobré. Jsem diabetička a tohle je přece jen míň tučné, než klasická smetana. Salát se zakysankou je skvělý a šlehačka vydrží krásně tuhá třeba 3 dny. A to nemluvím třeba o kuřátku na smetaně - hhhmmm fakt mňamka.
Rostlinná smetana ve mě nebudí důvěru
Petique: souhlasím a proto jsem si dnes koupila syrové sádlo a večer budu škvařit
houserop: já teda chemii moc nee , ale profesorka na škole vždycky říkala, představte si, co všechno do toho musí narvat, aby to mělo tu chuť.
houserop:
jednou jsem četla v Sorry rozhovor s nějakou máničkou, co dělá celej život v čističce odp. vod. Ten říkal, že dokud lidi jedli máslo, bylo to v pohodě. Umělý tuky jsou neztravitelný, h...a pak mastný a lepí se na ně všelijakej bordel, se kterým má pak on moc práce To je určitě člověk, kterej ví co říká (po tolika letech zkušeností ) a tomu věřím
ValinaK & houserop: já sice chemik nejsem, ale taky použiju raději čerstvé máslo než nějakou umělotinu...
A cholesterol mám už roky spíš nízký
Mezi slepými jednooký králem!
ValinaK: jsem sice chemik, ale také ve mně tyhle věci moc důvěru nebudí. Určitě to má mín tuku a cholesterolu, ale co když tam při reakci vzniká nějaké látka, která není O.K.? Přírodní trojkombinace je už s náma dlouho, takže tam je to už dávno ozkoušený...
Pavluska: šlehačka má 30% tuku, cremefine 18%. Je to sice míň, ale dietní to fakt nebude
no nevím - šlehčka z rostlinných tuků ve mně moc důvěry nevyvolává a ještě ty její "skvělé" vlastnosti ..... děkuji, ale zůstanu raději u nezdravé přírodní trojkombinace (sádlo, máslo, smetana)
Žábina 6:
Sasa: dobré zboží se chválí samo - jako v tomhle článku
poznám všetky tri výrobky a som s nimi spokojná.
Náhodou - tyhle výrobky znám a používám - ovšem s mírou, na chuti se rozdíl nepozná
ale těch 6 knedlíků nezachrání ani Rama Cremefine