Vyloženě něco odporného se mi ještě nepodařilo uvařit. Občas se jen něco nezdaří, jak by mělo, ale dá se to jíst :-)).
Před více než rokem jsem začla jíst makrobiotickou stravu. Bylo to ze zdravotních důvodů, osvědčilo se a už jsem u toho zůstala. Cítím se lépe, jsem odolnější vůči bacilům a je to znát i na váze ;-). Manžel nebyl proti a za to si ho vážím, protože vím, že moc chlapů by nebylo ochotných ustoupit od masa a knedlíků k obilí a zelenině:-)). Sice to nedodržuje stoprocentně, protože chodí v práci na obědy, nebo u rodičů.
U mě je občas problém s chutí na čoko, ale nejvíc si pochutnám na hořké, tak to snad tolik nevadí ;-). Někdy je nutné porušit hlavně tu část bio, protože na návštěvě nebo v restauraci na nic podobného nenarazíte, tedy pokud se nejedná o restauraci, která se na taková jídla specializuje. Moc jich není :-(. Ani dříve jsem nebyla moc na maso, takže mi ani nechybí. Někdy si dám třeba králíka, ale z domácího chovu a spíše v zimě.
Zabíjačka pro mě byla vždycky odporná. Říkala jsem si, že kdyby mě někdo nezasvěcený do mé stravy pozval na zabíjačku, tak jediný, co bych jedla, je asi chleba :-D. Nepozřela bych ani vnitřnosti, jazyky, žlázy ap. To se mi fakt obrací žaludek. Naopak mořské potvůrky mi nevadí, a když je umí někde dobře připravit, tak si na nich pochutnám. Spíš ale v přímořských zemích, kde jsou čerstvé. Nejoblíbenější mám krevety, mňam, dala byh si je třeba hned :-)).
Žádné červíky, hmyz a podobné živočichy jsem nezkoušela, a ani se na to nechystám, tedy pokud mi nebude hrozit smrt hladem, pak bych se asi překonala. Špenát jsem měla ráda už odmalička, spíš jsem nechápala, proč někomu vadí. I když špenát v podobě ze školních jídelen je podivný dost :-), ale zkusili jste někdy čerstvý ze zahrádky? To je dobrůtka.
Vzpomínám na školní jídla... nesnášela jsem rajskou, segedín a šunkafleky. Doteď nic z toho nemusím. Taky vzpomínám, že nás nutili sníst všechno a nic neházet do zbytků. Od té doby mám nejspíš odpor k masu, protože ve všem byly nějaké šlachy, křupky nebo kousky cév, a z toho se mi dělá špatně odjakživa, brr.
S.
Děkujeme za pěkný a výstižný příspěvek.
I když, tedy, já měla pocit, že makrobiotika, to je jenom zrní, ne? Žádné živočišné bílkoviny... Nebo se pletu?
Co byste do svého jídelníčku nikdy nezařadila Vy? Napište nám o tom na redakce@zena-in.cz!
Nový komentář
Komentáře
občas taky držím bio
Šári: Překvapí tě moc, že i bio chovatelé používají antibiotika a nenechávají nemocná zvířata svému osudu?
já jím všechno, jen to nemusí plavat vm tuku. Do dospělosti by se maso jíst mělo, zvlášť holčičky
Šári:díky za předpis. V fa.Natuře v Horní Brané u Vrchlabí, se dá koupit směs na chleba slunečnicový a s dyňovými semínky. Je moc dobrý. Cena tuším 32 kč,-za kilo.
Vyzkouším ten tvůj.
taky jsme ve školní jídelně museli sníst všechno maso, i když bylo tlusté a nedalo se rozžvýkat
maso se má jíst,protože ho naše tělo potřebuje
Tak nám prosím pošli nějaký předpis na to pečivo. Neumím bio mouky používat. Díky.
Maso já můžu , ale nemám ráda tlusté
nejsem slepice, abych se živila zrním, to fakt nemusím
sobina: v trosečníkovi to byl úkol, proto to snědli, nebo se pletu. ? Za normálních okolností by asi červy nejedli.
no jestli je pisatelka opravdu makrobiotik,tak i ten chleba na te zabijacce by si musela donest vlastni,nekynuty,bez bile mouky.....
Tohle jak my, tak by to říka každý, že červy - fůj. A viděli jste Trosečníka. Skoro všichni ho snědli. Je to asi opravdu o hladu a zvyku.
pamatuju si ,že jsem ve školce házela maso pod stůl.
Jeden člen naší kapely říkal: Jsem totální vegetarián. Piju jen zeleninu přefiltrovanou přes pivovar a jím jenom zeleninu přefiltrovanou přes prase
Jj, školní kuchyně a závodky
. Ačkoliv v té naší je na výběr ze šesti jídel, je často těžké si vybrat.
maso můžu denně
3 dny mi ohřejvali zelňačku a stejně sem jí nesnědla - radši jsem trpěla hlady
v nouzi taky sním vše
Jo to jo.