Soutěžili jste v kvízu s Ramou a zajímá vás, kdo vyhrál? Pak si pozorně přečtěte vyhodnocení!

 

V soutěžním kvízu se značkou Rama jste nejen odpovídali na otázky, ale také jste museli splnit textový úkol – zaslat zajímavý recept, jehož součástí byla i Rama. Receptů se nám sešlo opravdu hodně, takže tušíte, že vyhodnocení bylo velmi těžké!

 

Kdo tedy vyhrál balíček s kosmetikou Dove???

 

Ewushka
Naložené tvarůžky
Tvarůžky se nakrájí na malé kousky a zalije se Ramou Cremefine na šlehání, přidáme pepř a ostrou papriku. Dva dny odložíme v lednici a průběžně promícháváme. Namažeme na chleba a posypeme cibulkou.

 

 

 

opička
Zapékané plněné řízky
Kuřecí prsa mírně naklepu a ze strany do nich vytvořím kapsu na naplnění, do kapsy vetřu Ramu Creme Bonjour paprikovou, přidám plátek šunky a sýru, okraje kapsy sklepnu. Řízky svrchu osolím a obalím v klasickém trojobalu, uložím do máslem vymazané ohnivzdorné mísy, zaleju Ramou Cremefine na šlehání a dám do vyhřáté trouby zapéct. Podáváme s bramborem nebo hranolkama a spoustou zeleniny.

 

 

matylda
Nepečený dort s ovocem
1x Rama Cremefine ke šlehání, 3x Rama Cremefine zakysaný krém, 4x vanilkový cukr, 3 balíčky piškotů, ovoce dle chuti a potřeby, kakao.
Šlehačku ušleháme do tuha a přidáme zakysané smetany a vanilkový cukr. Dortovou formu poklademe vrstvou piškotů (můžeme zakápnout rumem), další vrstvu tvoří ovoce (jahody, maliny, borůvky...dle sezóny a chuti) a poslední vrstva je smetanová směs. A tak to opakujeme do vyčerpání surovin, končíme vrstvou piškotů. Kdo má rád kakao, může smetanu dochutit kakaem, stačí dochutit poslední vrstvu ... dort hezky vypadá, je barevnější a chuťově výraznější. Necháme v lednici ztuhnout, nejlépe přes noc a podáváme se šlehačkou, ovocem a nastrouhanou čokoládou.

 

gaume
Pstruh na slanině s Creme Bonjour
Pstruhy omyjeme, případně vykucháme. Připravíme si náplň: smícháme Ramu Creme Bonjour bílou s česnekem, solí a nasekaným koprem. Směsí naplníme pstruhy, posolíme a obalíme anglickou slaninou. Pekáček vymažeme Ramou Cullinesse a pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova. Jako příloha jsou vhodné brambory, nebo krokety.

 

 

 

Agneska
Bešamelovosýrová jemná omáčka na těstoviny
3 lžíce Rama Culinesse, 3-4 lžíce hladké mouky, 500 ml Rama Cremefine na vaření, dle potřeby mléko, 2 balení taveného sýra Lipno, dle potřeby sůl, 20-30 dkg šunky nebo šunkového salámu,
Ramu Culinesse dáme rozpustit, přidáme hladkou mouku a necháme zpěnit asi 5 minut. Poté zaléváme za stálého šlehání metličkou Ramu Cremefine na vaření, aby se nám neudělaly hrudky. Do takto připraveného bešamelu přidáme obě balení taveného sýra a mícháme do rozpuštění - pokud je to moc husté přilejeme mléko, osolíme a přidáme nadrobno nasekanou šunku nebo salám. Necháme povařit. Podáváme na těstoviny.

 

 

zdenicka
MALINOVÉ ŘEZY - UPEČU KLASICKÝ PIŠKOT, UŠLEHÁM RAMA CREMEFINE NA ŠLEHÁNÍ, KTEROU SMÍCHÁM S RAMA CREMEFINE ZAKYSANÝ KRÉM A MÍRNĚ OSLADÍM, POSYPU MALINAMI A ZALIJI ŽELATINOU, OCHUCENOU MALINOVÝM VITACITEM.

 

Spirala
Fazolová polévka s Ramou Cremefine
Asi 1/4 kg tmavých fazolí (nejlepší jsou velké) opláchneme a přes noc namočíme do vody, potom fazole scedíme a v hrnci zalijeme asi 2 litry vody, vaříme tak dlouho, až budou fazole skoro měkké. Malou cibulku nakrájíme a opražíme na oleji, přidáme asi 2 lžíce hladké mouky a usmažíme světlou jíšku, kterou potom za stálého míchání vlijeme do polévky, špetkou pepře, špetkou sladké červené papriky a 3 bobkovými listy polévku okořeníme, 3 větší brambory oloupeme, nakrájíme na menší kostky a přidáme do polévky, 1 lžíci hladké mouky rozmícháme v trošce mléka a tuto směs potom přidáme k 1/4 litru Ramy Cremefine  a vlijeme do polévky a rychle rozmícháme, nakonec dochutíme octem a solí.

 


chuchu
Ananasové řezy
20 dkg moučkového cukru, 3 žloutky, 1 dcl oleje, 20 dkg polohrubé mouky, 1 balení prášku do pečiva, sníh ze 3 bílků, 1 dcl vlažné vody, 2 kelímky Rama Cremefine zakysaný krém, 1 balení vanilkového cukru, 2,5 dcl Rama Cremefine ke šlehání, 1 balení ztužovač do šlehačky, 1 balení vanilkového pudingu, 1 plechovka ananasu.
Umícháme žloutky s cukrem, přidáme vodu a olej a vmícháváme mouku, do které jsme předem promíchali prášek do pečiva. Nakonec lehce vmícháme tuhý sníh. Vylijeme na plech a zvolna upečeme v předem vyhřáté troubě cca 10 minut při středním stupni. Mezitím si připravíme krém ze zakysaných smetan, vanilkového cukru a ušlehané šlehačky se ztužovačem. Namažeme na vychladlý piškot. Na krém navršíme kousky ananasu a vše zalijeme vlažným pudingem, který připravíme z pudingového prášku, 5 dkg cukru a vaříme ve šťávě z ananasového kompotu a vody. Množství šťávy a vody dohromady 0,5 l.

 

2740
MRKVOVÁ POMAZÁNKA
Suroviny: 150 g Ramy Classic, 4 vejce, 1 lžíce hořčice, 1 cibule, 4 sterilované okurky, 4 mrkve, 100 ml Ramy Cremefine zakysaný krém, sůl, pepř.
Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a najemno nakrájíme. Cibuli oloupeme a nasekáme. Očištěnou mrkev nastrouháme na jemném struhadle. Okurky nakrájíme na malé kousky. Vše smícháme spolu s Ramou Classic, hořčicí a Ramou Cremefine zakysaný krém. Pomazánku namažeme na bílé či celozrnné pečivo.

 

mihalka
Doma velice rádi jíme toasty. A vyzkoušené mám s Ramou Creme Bonjour bylinkovou, šunkovou, s česnekem a cibulí a křenovou. Namažeme jeden plátek toastového chleba ochucenou Ramou, na ni položím kolečko šunkového salámu (může být i jiný sálám - ne moc suchý), přidám pár proužků čerstvé cibule, kukuřici, plátkový sýr a navrch (kdo má rád) přidáme nivu nebo hermelín. Přiklopíme dalším plátkem toastového chleba a dáme zapéct do toastovače. Toast je plný chutí, je to velice rychlá, sytá a hlavně teplá svačinka. Ingredience si můžete přidávat podle své chuti. Nejvíc nám chutná česneková s cibulí a křenová. Přeji Vám dobrou chuť! :-D

 

Gratulujeme!!!