Nicméně, museli jsme vybrat deset receptů, které získají cenu, a spolu se zástupci značky Rama jsme vybrali tyto:
abora
špenát povaříme - smícháme s Rama cremefine (jako šlehačka) + nastrouhaný sýr a všechno dáme na vyválené listové těsto - zabalíme jako štrůdl, potřeme vejcem, posypeme kmínem a pečeme v troubě. Dá se to jíst studené i teplé s rajčatovým salátem.
allora
text: Kuře "NIVARA" Kuřecí prsíčka, nakrájíme na kousky, okořeníme směsí na kuře a osmažíme. Nastrouháme sýr NIVU. Do kastrolu nalejeme rama cremefine na vaření a do ní dáme nastrouhaný sýr NIVA a v mikrovlnce rozpuštěný trojúhelníckový pomazánkový sýr dle chuti. Vše vaříme do zhoustnutí, přidáme žampióny, nebo na kousky nakrájené broskve a ananas (to mají radši děti) a nakonec přidáme kuře. Podáváme s rýží. Nejoblíbenější jídlo v naší rodině.
artepa
text: Pizzové koláčky
listkové těsto, konzerva špagetka, cibule, paprika, rajče, zakysaná smetana Rama cremefine, bílek. Těsto rozválíme. Na pánvi osmahneme cibuli, nakrájenou papriku s rajčaty. Přidáme špagetku. Po prohřátí přidáme zakysanou smetanu a nalejeme na těsto. Zamotáme jako klasický závin a nakrájíme na asi 2 cm tlusté kousky. Každý zvlášt položíme na plech řezem dolů. I když vám náplň vypadává, nic se neděje, ono se to speče. Každy kousek lehce potřeme bílkem a dáme do trouby. Náplň se dá použít jakákoli, ale důležitá je ta zakysaná smetana, protože všechny ingredience krásně zjemní.
holly
text: Nastrouhám na hrubém struhadle syrové brambory, přidám pokrájený pórek nebo cibuli, trochu pokrájené slaniny, pokapu olejem a 30 minut peču v římském hrnci, nebo jiné nádobě bez poklice. Pak přidám pokrájené pečené maso nebo uzené, v Rama cremefine zakysaném krému rozmíchané vejce a koření - sůl, pepř, majoránka, česnek a ještě asi 45 minut peču přikryté poklicí. Podávám se zeleninovým salátem.
Irčák
text: Ramu nejčastěji používám na zapékané těstoviny, nebo rýži. Můj nejoblíběnejší recep: Uvařím těstoviny a na cibulce si osmažím na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, žampiony nakrájené na plátky, poté přidám houbový bujon a nechám chvilku dusit, poté smíchám s těstovinami a přidám mražený hrášek, baby karotku a kukuřici, vše dám do zapékací misky, zaliji Rama Cremife na vaření a dám zapékat, ke konci to posypu nastrouhaným sýrem a pak si dávám do nosu.
Josif
text: Tvarůžkové „fondue“ 2200 g tvarůžků (syrečkú), 100 g Rama Clasic, 100 g plísňového sýru, kmín, červená mletá sladká paprika, súl , černé koření. Tvarůžky, Ramu a plísňový sýr rozpustíme v malém rendlíku se solí, černým kořením a kořením podle chuti. Chléb nakrájíme na menší kousky a namáčíme v rozpuštené sýrové hmotě.
Kachna
text: Lososový koláč (francouzský). Upečeme korpus - já dělám z lístkového těsta, ale receptů na korpus slaných koláčů je spousta, můžete použít svůj oblíbený. Předpečeme v troubě propíchaný vidličkou cca 10 min. Poklademe kousky lososa (můžeme je trochu ovařit, třeba pár minutek v mikrovlnce), můžeme lososa nahradit (nebo alespoň částečně, aby se nám koláč zlevnil, jinou rybou - třeba filetami z aljašské tresky). Vedle si do misky nastrouháme sýr (eidam), cca 10-15 dkg, přidáme třeba i 2-3 trojúhelníčky jakéhokoliv taveného sýra bez příchuti. Rozmícháme vše s Ramou cremefine na vaření (můžeme případně přidat i lžicí zakysaného krému). Osolíme, opepříme. Přidáme čerstvé bylinky, hlavně petrželku, ta být musí - všeho hodně (kdo to má rád). Celou touhle směsí zalijeme koláč a dáme zapéct. Je výborný teplý i studený, stačí k němu salát. I zdravé jídlo může být dobré. A náplně lze doplnit a měnit podle Vaší chuti. P.S:: Tip - formu nevymazávám dnes už jinak než s pomocí Ramy Cullinese!
laskonka01
text: Nakrájené nudličky kuřecího masa opeču na ramě coulinesse, přidám oříšky, lžičku sojové omáčky, lžičku worcestru, šťávu z 1/2 grapefruitu, nakrájené čínské zelí a dusím, pak přidám Ramu cremefine zakysaný krém a dochutím solí.
opička
text: Zapékané kuřecí rolky
Prsní kuřecí řízky rozřízneme, aby se zvětšila jejich plocha, trochu naklepeme, posolíme,posypeme sušenou bazalkou, poklademe plátkem sýra a šunky. Zarolujeme a obalíme v klasickém trojobalu, pak rolky vložíme do máslem vymazané zapékací mísy a zalejeme Ramou cremefine na šlehání. Dáme do trouby péct asi 20 minut, necháme mísu zaklopenou, pak odklopíme a pečeme dalších 20 minut. Podáváme s bramborovou kaší, nebo s hranolkama a zeleninovou oblohou.
Palita
1 toastový chleba, 2 Rama Cremefine - zakysaná smetana, 3 vejce, 15 dkg tvrdého sýra, 10 dkg sýru niva, 1 hrneček mléka
Do vyššího plechu, do kterého jsme dali pečící papír, dáme vrstvu toastového chleba. Připravíme si zálivku z nastrouhaného sýra, mléka, vajec a smetany, osolíme. Zalijeme vrstvu toastového chleba a poklademe další toastový chleba a zalijeme zálivkou. Vložíme plech do trouby a pečeme dozlatova.
Blahopřejeme výhercům, kteří získají balíček s krásným budíkem, kosmetikou Dove a tričko, vše od Ramy. Děkujeme ale všem, které recepty poslaly, opravdu to bylo krásné čtení plné inspirace. Pokud se vám soutěž líbila, rádi připravíme další!