Foto: Shutterstock

  • První, čím se dá řídit, je původ. K české rybě vybírejte víno z tuzemských vinařství. Velmi zajímavým partnerem k rybám, ale hlavně k mořským plodům je také sekt.
  • Dále platí, že chuť jídla a vína by měla být v harmonii. K pokrmům s jemným dochucením, (často se tak připravuje candát a pstruh), se hodí odrůdy s jemnější chutí a elegantní vůní jako je Chardonnay nebo Rulandské bílé.
  • Ke smažené rybě, každého napadne oblíbený kapr, nebo k rybímu pokrmu ve výrazně kořeněné úpravě podávejte plnější suchá vína s výraznou kyselinou.
  • Pokud do tajů vín teprve pronikáte, raději se vyhněte párování s červenými víny. Tato méně obvyklá kombinace může dobře fungovat s uzenými a některými grilovanými rybami, ale při nevhodném spojení by mohla chuť naopak pokazit.
     

Foto: Víno Mikulov

Reklama