Ingredience:
- 1 kg hladké pšeničné mouky Pernerky
- 20 g soli
- 20 g cukru
- 420 ml vlažné vody
- 42 g droždí (kostka)
- 250 g rozpuštěného sádla + navíc 1 lžíce na potření
- 3 PL mléka
Postup:
Nejprve si do mističky dáme vlažné mléko (ne studené a ne horké) přidáme lžičku cukru a rozdrobíme droždí. Promícháme a necháme vzejít kvásek – cca 15 minut. (mističku přikryjeme třeba Vykynuté těsto rozdělíme na tři díly. Z každého dílku vyválíme kruh, který je tlustý cca 0,5 cm. Rozdělíme na šestiny a každý trojúhelníček srolujeme od delší strany ke špičce. Rohlíček rukou přitlačíme a jednu stranu nastřihneme na více místech. Tvarujeme podkovy a necháme na plechu ještě 20 minut kynout. Potřeme sádlem. Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů cca 15 minut.
Nebo se vám třeba budou líbit tyto recepty:
Nejlepší bagety podle Maškrtnice
Nový komentář
Komentáře
Nechybí v postupu část textu? Nějak mi to nedává smysl:
... - cca 15 minut. (mističku přkryjeme třeba . Vykynuté těsto rozdělíme ...
taky jsem je kdysi měla moc ráda,nyní vzpomínám kdy jsem měla naposledy, možná vyzkouším tento recept, abych si je připomněla
karlovarské rohlíky jsem jako dítě milovala, stály 25 haléřů, klasické 30 haléřů. Kdeže ty loňské sněhy jsou??????????