image.pngFoto: Pernerka

Ingredience:

  • 1 kg hladké pšeničné mouky Pernerky
  • 20 g soli
  • 20 g cukru
  • 420 ml vlažné vody
  • 42 g droždí (kostka)
  • 250 g rozpuštěného sádla + navíc 1 lžíce na potření
  • 3 PL mléka

Postup:

Nejprve si do mističky dáme vlažné mléko (ne studené a ne horké) přidáme lžičku cukru a rozdrobíme droždí. Promícháme a necháme vzejít kvásek – cca 15 minut. (mističku přikryjeme třeba Vykynuté těsto rozdělíme na tři díly. Z každého dílku vyválíme kruh, který je tlustý cca 0,5 cm. Rozdělíme na šestiny a každý trojúhelníček srolujeme od delší strany ke špičce. Rohlíček rukou přitlačíme a jednu stranu nastřihneme na více místech.  Tvarujeme podkovy a necháme na plechu ještě 20 minut kynout. Potřeme sádlem. Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů cca 15 minut.

Nebo se vám třeba budou líbit tyto recepty:

Nadýchané celozrnné rohlíky

1.jpg (72 KB)Foto: Alena Kolaříková

Celozrnné rohlíky s vločkami

2.jpg (107 KB)Foto: Alena Kolaříková

Nejlepší bagety podle Maškrtnice

3.jpg (85 KB)Foto: Alena Kolaříková

Reklama