Foto: Alena Kolaříková
Tento dezert je poměrně jednoduchý a potřebujete na něj minimum základních surovin. Kardinálské řezy jsou pouze z nadýchaného těsta, lahodné marmelády a šlehačkové náplně. Doporučujeme doplnit o čerstvé ovoce.
Suroviny
piškotové těsto
- 1 vejce
- 2 žloutky
- 50 g cukru krupice
- 40 g hladké mouky
sníh
- 3 bílky
- 100 g cukru krupice
náplň
- marmeláda
- 250 ml smetany ke šlehání
- 1 ztužovač šlehačky
Postup
Z bílků a cukru ušlehejte pevný sníh. Celé vejce, žloutky a cukr ušlehejte do husté pěny a zlehka vmíchejte prosátou mouku.
Jeden cukrářský sáček naplňte sněhem, druhý sáček naplňte piškotovým těstem. Na plech 30 x 40 cm s pečícím papírem, který jste ještě pomazali kouskem másla nebo troškou oleje (já lehce přestříknu olejem ve spreji), nastříkejte ze sněhu čtyři až pět pruhů po celé délce plechu, malé mezery mezi nimi. Udělejte větší mezeru a nastříkejte totéž podruhé. Potom nastříkejte druhým sáčkem piškotové těsto do mezer mezi sněhovými pruhy, prostřední mezera zůstane prázdná.
Pečte na 160°C, zhruba 20 až 24 minut. Nechejte vychladnout.
Pak papír uprostřed rozstřihněte a z každého plátu opatrně sloupněte papír. Jde to pěkně.
Oba upečené pásy potřete marmeládou, jeden z horní a druhý ze spodní strany. Ušlehejte smetanu se ztužovačem a natřete ji na spodní díl, přiklopte horním dílem a lehce přitlačte.
Řezy jsou nejlepší, pokud se několik hodin rozleží v ledničce. Před podáváním pocukrujeme moučkovým cukrem.
Dobrou chuť přeje Elly.
Dezerty na slunečné i deštivé dny
Piškotový řez s ovocným krémem
Foto: archiv redakce
Foto: Alena Kolaříková
Foto: Alena Kolaříková
Nový komentář
Komentáře
Všechny dortíky vypadají nádherně. To musí být dobrota.
Mňam to tiramisuuuuu
Vynikající moučník, souhlasím, že na něj není nic moc třeba a přece slavnostně ozdobí stůl.
Samé úžasné dortíky, vypadají krásně.