Suroviny
500 g mletého masa (směs hovězího a vepřového)
400 g kompotovaných meruně+k
kousek čerstvého zázvoru
2-3 lžičky kari koření
hrst arašídů
sůl a černý pepř podle chuti
olej na smažení
100 ml smetany
Postup
Meruňky scedíme a nakrájíme na tenké plátky. Šťávu si necháme pro pozdější použití. Zázvor oloupeme a prolisujeme lisem na česnek. Arašídy nakrájíme nadrobno.
Připravíme si mleté maso, které dochutíme kořením podle naší chuti. Hlavní je pepř a sůl. Můžeme přidat i směs koření na mletá masa, případně čerstvé bylinky, česnek...
Důkladně prohněteme a vytvarujeme karbanátky. Ty smažíme v rozpáleném oleji, po obou stranách asi 5 minut.
Karbenátky vyjmeme a do rozpáleného tuku vsypeme kari. Krátce osmahneme a zalejeme 1/4 l vody. Přivedeme k varu a zahustíme moukou. Ochutíme smetanou a přidáme asi 2 lžíce šťávy z kompotu. Přidáme meruňky a podáváme s rýží a karbanátky.
Dobrou chuť přeje Marfa.
Nový komentář
Komentáře
divna kombinace chuti
zajímavá kombinace chutí, jen mi tam vadí ta smetana
to zní taky dobře.Meruňková omáčka,to jsem ještě neslyšela a ani nejedla.
pber — #9 ja bych masa nasladko nechala Cinanum, ti je umej a pochutnala si na NORMALNIM dobrym karbosi.
Jednou jsem dělala kapra v nějakém kabátku (byla to marmeláda), výtvor skončil ve WC, tak jenom jestli to nebude něco podobné
karym — #6 souhlas:)
Krome naprosto nesmyslneho postupu je dost nepredstavitelna smes koreni do karbanatku, kari, zazvoru a merunek se smetanou. Pokud neco takoveho je chutne jidlo...... Jsem ochotna a schopna varit z ruznych novych surovin, nemam problem s mnoha kuchynemi z celeho sveta, ale tohle je teda slatanina podle me nejedla.
karym — #6 desny blafy, co?
elly — #4 Nejde mi o netradiční suroviny, ale o postup přípravy. Neumím si představit např.:
1. lisování zázvorového kořene lisem na česnek,
2. nejprve zalijeme vodou, pak zahustíme moukou?
3. Bramborové těsto zde uveřejněné je kapitola sama pro sebe....
Recepty zde uvedené by měly být vařitelné, posouzené odborníkem. Jinak je tato ztrácí smysl.
Může to být dobré, ale do přepáleného tuku po smažení karbanátků bych už nic nepřidávala - vylít !!! Omáčku připravit zvlášť.
karym — #3 karym, recepty do této rubriky pochází od vás čtenářek. Takže je to tak trochu jaké si to uděláte, tak to máte
A myslím, že není dobré něco hned zavrhnout. Něčí chuti to nesedí, něčí ano. A pokud nějaký recept někdo pošle, že ho má vyzkoušený a všem doma chutná, tak to asi taková hrůza nebude
Netradiční možná, ne však nemožné
Vážená redakce! Ráda bych věděla, za jakým účelem byla tato rubrika zřízena a jaký úkol má plnit. Zveřejňování dobrých, osvědčených a spolehlivě použitelných receptů to určitě není. Je mi líto holek co neumí vařit a ty Vaše nesmysly zkouší.
........... to snad ani ne.