Suroviny

500 g mletého masa (směs hovězího a vepřového)
400 g kompotovaných meruně+k
kousek čerstvého zázvoru
2-3 lžičky kari koření
hrst arašídů
sůl a černý pepř podle chuti
olej na smažení
100 ml smetany

Postup

Meruňky scedíme a nakrájíme na tenké plátky. Šťávu si necháme pro pozdější použití. Zázvor oloupeme a prolisujeme lisem na česnek. Arašídy nakrájíme nadrobno.
Připravíme si mleté maso, které dochutíme kořením podle naší chuti. Hlavní je pepř a sůl. Můžeme přidat i směs koření na mletá masa, případně čerstvé bylinky, česnek...
Důkladně prohněteme a vytvarujeme karbanátky. Ty smažíme v rozpáleném oleji, po obou stranách asi 5 minut.
Karbenátky vyjmeme a do rozpáleného tuku vsypeme kari. Krátce osmahneme a zalejeme 1/4 l vody. Přivedeme k varu a zahustíme moukou. Ochutíme smetanou a přidáme asi 2 lžíce šťávy z kompotu. Přidáme meruňky a podáváme s rýží a karbanátky.

Dobrou chuť přeje Marfa.

Reklama