K létu a letním večerům neodmyslitelně patří grilování. Nabídneme vám dnes z www.namasle.cz recept na karbanátky na špejli!
Klasické karbanátky zná každý a téměř každý je má rád... Zkuste si je tentokrát udělat na grilu. Příprava trvá asi 20 minut. Recept je pro 4 osoby.
Karbanátky na špejli - recept z www.namasle.cz/recepty-kuchare/madeta
Ingredience
- 500 g mletého kvalitního hovězího masa
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička majoránky
- 1 lžička mleté sladké papriky
- ½ lžičky mleté pálivé papriky
- několik kapek tabasca
- mletý pepř
- sůl
- mletá paprika na posypání
Postup přípravy:
- Mleté maso smícháme s drobně pokrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, kořením a osolíme.
- Oddělíme kousky hmoty, obalíme jimi kovové jehly nebo špejle tak, aby vznikly válečky. Klademe je na gril a opékáme ze všech stran, celkem 10–12 minut. Hotové špízy poprášíme mletou paprikou.
Za redakci Vám přejeme dobrou chuť!
Nový komentář
Komentáře
bonda — #1 ten co vice griluje tak vi ze neshorej ja je namacim do vody
bonda — #1 proč? normálně děláme špízy - zeleninové i masové - na špejlích a nic neshořelo
Ty špejle by musely shořet