DSC_0199.jpg (196 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Trhané maso můžete připravit z různých druhů masa. Výborné je trhaná hovězí kližka, vepřová krkovice nebo krůtí stehna. Vyzkoušejte, co vám bude nejvíce chutnat. My vždycky pomalu upečeme velký kus masa. Část použijeme hned, část druhý den na jiné jídlo a další část uchováme v mrazničce. Takové maso se hodí na dny, kdy se vám nechce vařit a chcete si připravit jen nějakou rychlovku.

Dnes jsme trhané krůtí stehna využili na výbornou sytou polévku, která může sloužit jako hlavní jídlo. Protože je plná masa, zeleniny a brambor.

Suroviny

  • 400 g brambor
  • 500 g růžičkové kapusty
  • 500 g trhaného masa z krůtích stehen
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžíce drceného kmínu
  • 3 lžíce dětské krupice
  • 1 cibule
  • 1 lžíce sádla

DSC_0189.jpg (241 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Postup

Ve velkém hrnci si rozehřejte sádlo, na které dejte opékat na drobno nakrájenou cibuli.

Přidejte brambory, zalijte vodou, případně vývarem (asi 1,5 litru), pokud máte. Ochuťte solí, pepřem a kmínem.

Po 15 minutách přidejte růžičkové kapusty, rozkrojené na poloviny, a maso. Vařte do změknutí brambor. Růžičková kapusta by měla zůstat svěží a křupavá.

Zasypejte krupicí a povařte dalších 5 až 10 minut.

Ihned podávejte. 

Dobrou chuť přeje Elly.

Na jaká jídla můžete použít trhané maso?

Bramborové noky s trhaným kachním masem

1.jpg (136 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Trhané krůtí maso s letním salátem

2.jpg (300 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Burger s trhaným kachním masem

3.jpg (156 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Reklama