Foto: Alena Kolaříková
Trhané maso můžete připravit z různých druhů masa. Výborné je trhaná hovězí kližka, vepřová krkovice nebo krůtí stehna. Vyzkoušejte, co vám bude nejvíce chutnat. My vždycky pomalu upečeme velký kus masa. Část použijeme hned, část druhý den na jiné jídlo a další část uchováme v mrazničce. Takové maso se hodí na dny, kdy se vám nechce vařit a chcete si připravit jen nějakou rychlovku.
Dnes jsme trhané krůtí stehna využili na výbornou sytou polévku, která může sloužit jako hlavní jídlo. Protože je plná masa, zeleniny a brambor.
Suroviny
- 400 g brambor
- 500 g růžičkové kapusty
- 500 g trhaného masa z krůtích stehen
- sůl
- pepř
- 1 lžíce drceného kmínu
- 3 lžíce dětské krupice
- 1 cibule
- 1 lžíce sádla
Foto: Alena Kolaříková
Postup
Ve velkém hrnci si rozehřejte sádlo, na které dejte opékat na drobno nakrájenou cibuli.
Přidejte brambory, zalijte vodou, případně vývarem (asi 1,5 litru), pokud máte. Ochuťte solí, pepřem a kmínem.
Po 15 minutách přidejte růžičkové kapusty, rozkrojené na poloviny, a maso. Vařte do změknutí brambor. Růžičková kapusta by měla zůstat svěží a křupavá.
Zasypejte krupicí a povařte dalších 5 až 10 minut.
Ihned podávejte.
Dobrou chuť přeje Elly.
Na jaká jídla můžete použít trhané maso?
Bramborové noky s trhaným kachním masem
Foto: Alena Kolaříková
Trhané krůtí maso s letním salátem
Foto: Alena Kolaříková
Burger s trhaným kachním masem
Foto: Alena Kolaříková
Nový komentář