DSC_0186.jpg (95 KB)

Kdo nepotřebuje v jídle maso, může ho s klidem vynechat. Kapustičky s dýní jsou výborné jídlo jen tak, bez masa.

Suroviny

  • pečené nebo vařené maso ze 2 krůtích stehen
  • 150 g anglické slaniny
  • 2 cibule
  • 500 g kapustiček
  • 1 dýně sweet dumpling
  • 3 lžíce balzamikového octa 
  • 2 lžíce medu
  • sůl
  • pepř
  • troška slunečnicového oleje

Postup

Ve velké pánvi rozehřejte dvě lžíce oleje. Na olej dejte opékat společně nadrobno nakrájené cibule a na malé kousky nakrájenou slaninu. Opékejte tři, čtyři minuty.

Do pánve přidejte oloupanou, na malé kostky nakrájenou dýni. Kapustičky rozkrojte na poloviny a také přidejte do pánve.

Promíchejte a opékejte na střední teplotu deset minut. Obsah pánve osolte, opepřete a ochuťte balzamikovým octem a medem. Promíchejte, přidejte 1 dcl vody, přikryjte poklicí a na střední teplotu nechejte pět minut. Sundejte poklici, zvyšte teplotu a vyvařte přebytečnou vodu.

Podávejte na talíři a nahoru dejte kousky krůtího masa.

Dobrou chuť přeje Elly.

Velká i malá - kapusta je skvělé jídlo!

Teplý podzimní kabát se zelím a kapustou

salat3.jpg (131 KB)

Špecle s kapustou

kapusta2.jpg (82 KB)

Zapečená kapusta - dokonalá příloha

kapusta.jpg (51 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková

Reklama