DSC_0288.jpg (566 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Růžičková kapusta nepatří mezi oblíbená jídla dětí. Jedním z důvodů jsou bohužel školní jídelny, které rozkošné a chutné kapustičky podávají často rozvařené došeda v různých polévkách. A to neláká ani dospělé, natož děti.

Zkuste svým dětem představit růžičkovou kapustu trochu jinak. O dost chutnější... Kdo chce, může do jídla přidat i maso. Třeba kousky pečeného masa, které vám zbyly z předchozího oběda.

Suroviny

  • 500 g růžičkové kapusty
  • 2 velké červené cibule
  • 2 lžíce oleje
  • 300 ml smetany ke šlehání
  • 2 lžíce medové hořčice 
  • sůl a pepř
  • 500 g hotových bramborových noků 
  • můžete doplnit o pečené maso, které vám zbylo z předchozího oběda

DSC_0281.jpg (473 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Postup

Oloupanou cibuli nakrájejte na půlkolečka.

Růžičkové kapusty očistěte. Odstraňte nehezké listy a odkrojte tvrdý stonek. Každou kapustičku překrojte napůl.

Připravte si velkou pánev, ve které rozehřejte 2 lžíce oleje. Na rozehřátý olej dejte cibuli a hned také kapustičky. Společně opékejte, zhruba pět minut. Přidejte hotové noky. A opékejte dalších pět minut.

Zalijte smetanou a ochuťte solí, pepřem a medovou hořčicí. Promíchejte a prohřejte tři až čtyři minuty.

Kdo chce, může do směsi přidat i pečené nebo vařené maso, které vám zbylo od předchozího oběda.

Dobrou chuť přeje Elly.

Perfektně připravená růžičková kapusta

Zapečená kapusta - dokonalá příloha

kapusta.jpg (51 KB)
Foto: Alena Kolaříková

Teplý podzimní salát s kapustou

salat3.jpg (131 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Kapustičky s dýní a krůtím masem

DSC_0186.jpg (95 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Reklama