Kapr s jogurtem nebo Černá omáčka s knedlíkem?
Dvě luxusní obměny štědrovečerní večeře.
1/2 kapra
hl. mouka
paprika
rybí koření
sůl
1/2 kg bílého jogurtu
mandle
Vykostěné porce kapra obalíme v mouce smíchané s kořením (paprika, rybí koření a sůl). Vložíme do zapékací misky, zalijeme 1/2 kg jogurtu a poklademe nasekanými mandlemi. Zapékáme asi 20 - 30 minut. Jako přílohu doporučuji vařené brambory pro zachování dietního pokrmu.
Je to rychlé a velmi zdravé :)
Dobrou chuť přeje Ivana
------------------
multikomplex - 8 - zasedá nepřetržitě
Černá omáčka s knedlíkem
My o vánocích jíme Černou omáčku s knedlíkem a bramborový salát s řízkem máme jako druhou večeři. Přesně takhle jsme to měli doma a i rodiče mého tatínka to tak měli. Prostě se tento zvyk dědí z generace na generaci a já si to taky už neumím jinak představit. Když jsem se vdávala, tak na mně manžel koukal jak na zjevení, co to vymýšlím. Ale už si zvykl a neprotestuje. Dospělá dcera už taky nechce ustupovat z naší tradice a s přítelem se taky dohodli na omáčce na štědrovečerní večeři.
Černá omáčka:
maso - podle toho, co máte rádi, někdo to dělá z kapra, zajíce, králíka, vepřového, ale já dělám z kuřecího masa - prsíček.
Maso dám do velkého kastrolu a uvařím s kořenovou zeleninou, kterou pak použiju do bramborového salátu. Ještě osolím a přidám bobkový list, kuličky nového koření a celý pepř - to uvážu do obvazu, abych to nemusela honit po kastrolu. Po uvaření všechno vyndám z vývaru, který zahustím nastrouhaným perníkem. Přidám spařené oloupané mandle, pokrájené sušené švestky a rozinky. Nakonec přidám ještě povidla a omáčka je hotová. Nejlepší je druhý den.
Je sladká, ale nám moc chutná.
blesksoft
Pravidla soutěže najdete ZDE.
Soutěžit mohou pouze registrované uživatelky.
Nový komentář
Komentáře
klasika je klasika
to nemusí být špatné,ale zůstanu u klasiky
Kdybz mi to někdo uvařil, dám si říc.
salát je salát a ty řízečkyyy
Černá omáčka, to bývalo mé oblíbené jídlo v dětství s vařeným jazykem a kynutým knedlíkem.
nedám dopustit na kapra se salátem
ne,kapra já nejím,ale dáváme si aljašskou tresku
U nás se říká té černé omáčce povidlová a je opravdu moc dobrá.A jak ryby nemusím,tak s jogurtem by to možná šlo.
mnaminka
tak tohle moc nemusím
to bude dobrota.
Snažila jsem se přijít na chuť sladkým omáčkám a studeným polévkám, ale prostě to nejde. Jako nesnáším žahour, nesnáším i tuhle omáčku. Nejvíc mi v ní vadí rozinky, ořechy, povidla a kořenová zelenina. :-D
sladké k večeři?brr,radši kus cukroví
můj manžel si v jídle hrozně vymýšlí, takže to by u nás neprošlo
Super, dělám podobný recept, je to moc dobré a hlavně tradiční.............
uvidíme, ale asi to zkusím jindy
večeříme mezi 5 a 6 hodinou, ab jsme měli víc času potěšit se s dárkama
zajimave ale zustanu u klasiky
ještě p.s. Jednou jsem ji dělala i během roku, ale bez vánoční atmosfěry to není ono. Je to divné, ale o vánocích chutná docela jinak....
černou omáčku dělám, bez masa, základem je nastrouhaná kořenová zelenina, vývar z koření, sušené švestky, případně i jiné sušené ovoce - podle chuti, ale nemusí být, rozinky, ořechy (vlašské i lískové), mandle, povidla a strouhaný perník. Máme ji vždycky místo rybí polévky, kdo chce, může k ní přikusovat vánočku. Ale všem nám chutná jen tak, studená a bez přílohy. Hlavně tam musí být dost ovoce a oříšků. Mńam, děcka se na ni těší už od léta :-)))