Najděte novou kulinářskou inspiraci na blogu DOKŘUPAVA.CZ, který je nejen o pečivu. Recepty jsou určeny úplným začátečníkům v kuchyni, ale i všem pokročilým gurmetům, kteří se nechají zlákat novým pohledem nejen na pečivo.
Ingredience:
- Celozrnné bagety se záparou a ovesnými vločkami
- Hrášek mražený 1 kg
- Máslo 1 polévková lžíce
- 1 malá cibule
- 3 stroužky česneku
- Olivový olej 1 kávová lžička
- Sůl a pepř dle chuti
- Parmezán jemně nastrouhaný 100 g
- Křepelčí vejce cca 10 ks
- Slanina poctivá plátky 200 g
Postup:
Cibulku a česnek nakrájíme na malé kostky a na másle spolu s olivovým olejem orestujeme, přidáme hrášek a necháme povařit cca 8 min. Dochutíme solí a pepřem. Necháme vychladnout, přidáme parmezán a rozmixujeme do hladka tyčovým mixérem. Na kolečka nakrájíme bagety a ozdobným cukrářským sáčkem nanášíme směs, dozdobíme na plátky nakrájeným vařeným křepelčím vejcem a kousky upražené slaniny.
CELOZRNNÁ BAGETA SE ZÁPAROU A OVESNÝMI VLOČKAMI je vyrobená z celozrnné pšeničné a celozrnné žitné mouky. S extra bohatým posypem vloček, lnu a sezamu. Díky zápaře (směsi máčených semínek a cereálií) získává pečivo jedinečnou chuť a vydrží déle měkké a vláčné. Zápara navíc dodává do pečiva vlákninu. Výborná i na výrobu netradičních chuťovek.
Další chutné netradiční recepty najdete na blogu DOKŘUPAVA.CZ.
Nový komentář
Komentáře
bobani — #5ale to je přece základem receptu
místo hrášku bych raději dala něco jiného
trošku váhám, musela bych nejprve vyzkoušet a pak se rozhodla, zda bych to nějaké návštěvě udělala
vypadá to dobře,ale není toho trochu moc?
Hned bych ochutnala.....
to vypada dobre :)