Najděte novou kulinářskou inspiraci na blogu DOKŘUPAVA.CZ, který je nejen o pečivu. Recepty jsou určeny úplným začátečníkům v kuchyni, ale i všem pokročilým gurmetům, kteří se nechají zlákat novým pohledem nejen na pečivo. 

Ingredience:

  • Celozrnné bagety se záparou a ovesnými vločkami
  • Hrášek mražený 1 kg
  • Máslo 1 polévková lžíce
  • 1 malá cibule
  • 3 stroužky česneku
  • Olivový olej 1 kávová lžička
  • Sůl a pepř dle chuti
  • Parmezán jemně nastrouhaný 100 g
  • Křepelčí vejce cca 10 ks
  • Slanina poctivá plátky 200 g

Hráškové pyré

Postup:

Cibulku a česnek nakrájíme na malé kostky a na másle spolu s olivovým olejem orestujeme, přidáme hrášek a necháme povařit cca 8 min. Dochutíme solí a pepřem. Necháme vychladnout, přidáme parmezán a rozmixujeme do hladka tyčovým mixérem. Na kolečka nakrájíme bagety a ozdobným cukrářským sáčkem nanášíme směs, dozdobíme na plátky nakrájeným vařeným křepelčím vejcem a kousky upražené slaniny.

CELOZRNNÁ BAGETA SE ZÁPAROU A OVESNÝMI VLOČKAMI je vyrobená z celozrnné pšeničné a celozrnné žitné mouky. S extra bohatým posypem vloček, lnu a sezamu. Díky zápaře (směsi máčených semínek a cereálií) získává pečivo jedinečnou chuť a vydrží déle měkké a vláčné. Zápara navíc dodává do pečiva vlákninu. Výborná i na výrobu netradičních chuťovek.

Další chutné netradiční recepty najdete na blogu DOKŘUPAVA.CZ.

logo Dokřupava

Vyzkoušejte také:

Reklama