Foto: Shutterstock
Našli jsme pět zajímavých dezertů, které jsou typické pro určitou zemi a vypadají lákavě. Pojďte si o nich přečíst a raději si ke čtení vezměte něco dobrého ke kafíčku, protože vám možná uděláme pořádné chutě.
Jablečno-ořechová rolka z Maďarska
Pro Maďarsko je typický závin, který je plněný ořechy a jablky, někdy se přidává i skořice nebo sušené ovoce jako jsou rozinky nebo brusinky. Je to něco podobného jako náš makový nebo tvarohový závin.
Foto: Shutterstock
Brazilské arašídové cukroví
Jmenuje se pacoca a je vyrobeno pouze ze tří ingrediencí – arašídy, cukr a sůl. Je to návyková sladkost, která je v Brazílii velmi oblíbená.
Foto: Shutterstock
Thajská sladká rýže s mangem
Když si to představíte, možná vám to nepřipadá jako dobrá kombinace. Ale až vám zbyde trocha rýže, zkuste to, je to naprostá lahůdka. Stačí smíchat rýži s kokosovým mlékem, povařit a přidat mango nakrájené na tenké plátky. Dokud nezkusíte, neuvěříte.
Khrustyky z Ukrajiny
Jedná se o křupavé křehké pečivo z odpalovaného těsta, které je posypané moučkovým cukrem. Chutí těsto připomíná naše větrníky. Khrustyky se tradičně podávají o vánočních svátcích jako tradiční dezert.
Foto: Shutterstock
Alfajores z Argentiny
Čokoládové alfajores jsou oblíbený jihoamerický dezert, který je vyrobený z lehce slazených sušenek, které jsou bohatě naplněné karamelovým krémem. Ten se označuje jako Dulce de leche. Pokud je někdo dělá poprvé a nezná správný postup, většinou se mu nepovedou. Je totiž potřeba nechat sušenkové těsto odpočinout alespoň 2 hodiny v lednici, jinak nebudou sušenky držet, to je takový malý tip pro vás.
Zdroj: autorka článku, Wikipedia, Tasteofhome, Oliviascuisine, Instagram
Nový komentář
Komentáře
A recepty nikde?
Všechno si dovedu představit, jen to arašídové mírně solené nikoli. Třeba to je něco jako sójový suk. Tak potom bych šla do rýže s mangem
Maďaři jsou na moučníky mistři.
Mě kruštyky připadají spíš jak boží milosti než z odpalovaného těsta. Budu se muset zeptat Marie.