Budete potřebovat:
- 1 kaki Persimon Bouquet
- 500 g hladké mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 250 g másla
- 200 g třtinového cukru
- 2 vejce
- hrst čokoládových čoček nebo čokolády rozkrájené na malé kostičky
Postup:
Ušlehejte máslo s cukrem. Ve chvíli, kdy zesvětlá, začněte postupně přidávat vejce. Po zašlehání přidejte hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva, a nakonec hrst čokolády. Těsto nechte hodinu odpočívat. Mezitím si kaki nakrájejte na malé kostičky. Těsto vyndejte z lednice a začněte na plechu tvarovat malé hroudičky, o něco větší než vlašský ořech. Do každé z nich zapíchněte tři kousky kaki a dejte péct na 160 stupňů, dokud nebudou sušenky krásně zlatavé. Na konec nechte vychladnout ideálně na mřížce.
Sušenky zlepší každé počasí
Křehké máslové sušenky s ořechy a čokoládou
Zdroj fotografií: Alena Kolaříková, archiv redakce
Nový komentář
Komentáře
U nás se prodává kaki kurma, zkoušel to někdo z něj? Nevím, jaký je v nich rozdíl
Ovoce kaki miluji a jím ho teď skoro každý den. Vůbec by mě ale nenapadlo z něj upéct sušenky - určitě vyzkouším!
mňam už na pohled
Super nápad, vypadají výborně
Děkuji za nápady.