52901536_2396065207072215_7478066953198764032_n.jpg (72 KB)

Suroviny

  • 5 vajec
  • 130 g cukru moučka
  • 3 lžíce kvalitního kakaa
  • kousek másla na vymazání 

Na náplň

  • 300 g smetany ke šlehání
  • ztužovač šlehačky
  • čerstvé maliny
  • moučkový cukr na posypání

52151476_2396065260405543_992033648901357568_n.jpg (77 KB)

Postup

Troubu předehřejte na 230 °C. Rošt dejte do středu trouby. 

Na plech dejte pečící papír, který ještě pomažte máslem. Kdo chce, může vymazat strouhaným kokosem

Oddělte žloutky od bílků. Z bílků ušlehejte tuhý sníh. Žloutky smíchejte s cukrem a kakaem.

Opatrně vmíchejte žloutkovou kakaovou směs do našlehaných bílků. Pracujte jemně, ať sníh neklesne.

Těsto rozetřete na pečící papír. Dejte do vyhřáté trouby a pečte 8 minut. Poté hned vyndejte.

Ihned po vyndání z trouby sundejte těsto na roládu z plechu a sloupněte pečící papír. Nechejte vychladnout. Kdo chce, může si roládu položit na utěrku a zamotat a nechat vychladnout v smotaném stavu.

Až bude těsto studené, ušlehejte smetanu spolu se ztužovačem. Namažte šlehačku na těsto, poklaďte malinami a smotejte. Dejte vychladit do lednice.

Před podáváním posypejte moučkovým cukrem nebo potřete šlehačkou.

Náš tip: Použijte pouze polovinu šlehačky a vmíchejte do ní tvaroh. Lehce ocukrujte.

Dobrou chuť přeje Gábina.

Skvělé rolády na našem magazínu

Medová roláda

rolada.jpg (65 KB)

Čokoládová roláda se šlehačkou

roladacoko.jpg (126 KB)

Valentýnská roláda s tvarohem

rolada1.jpg (181 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková, Gabriela Tauvinklová

Reklama