A je to tady. K Silvestru patří nejen alkohol, ale také dobré jídlo, které pomůže jeho účinky mírnit. Připravte si pálivé dobroty, které budete moci zobat a po kterých Vám nebude na Nový rok těžko.
Kachní paštika v křupavé krustičce
Počet porcí: 4
Ingredience paštika:
- 400 g kachních jater
- 500 ml mléka
- 100 ml koňaku nebo brandy
- 100 ml portského vína
- 250 g rostlinného tuku Flora Gold
- sůl
Ingredience těsto:
- 175g špaldové mouky
- sůl
- 75 g rostlinného tuku Flora Gold
- 50 – 70 ml studené vody
- vejce na potření
- pepř
Návod k přípravě:
Játra dobře omyjeme, odblaníme a necháme odležet jeden den v mléce, opět propláchneme a další den dáme játra odpočívat do koňaku (nebo brandy) a portského.
Játra necháme okapat, polovinu z nich nakrájíme na kostičky, orestujeme na rostlinném tuku Flora Gold a necháme zchladnout. Druhou polovinu rozmixujeme (nebo 2x umeleme) a smícháme s rostlinným tukem Flora Gold, solí a pepřem (pokud máte rádi pikantní, nešetřete). Poté přidáme vychladlé kusy jater, zamícháme a případně dochutíme portským či koňakem.
Formu vyložíme potravinářskou folií, naplníme paštikou a několikrát sklepneme. Paštiku pečeme ve vodní lázni ve vyhřáté troubě na 80 °asi 40 minut. Po zchladnutí vložíme do lednice alespoň na 24 hodin a necháme dobře ztuhnout.
Na těsto zpracujeme všechny uvedené ingredience, zabalíme do fólie a necháme odpočinout 30 min. Následně vyválíme, okraje potřeme vejcem a paštiku zabalíme do těsta. V troubě na 180 °C upečeme do zlatova.
Nový komentář
Komentáře
supr. já dělám paštiku bez krusty a taky je dobrá. Kupovaná paštika se té domácí nevyrovná.



to musí být mnamka
no super !