FRAGOLINI
- Jahodové pyré s obsahem ovoce minimálně 50 %
- Čerstvé jahody
- Napichovátko
- Bohemia Sekt demi sec / Bohemia Sekt nealkoholický
Na dno skleničky odměřte 1,5 cl jahodového pyré. Sklenici dolijte po skle sektem, aby si drink zachoval co nejvíce bublinek. Doplňte napichovátkem s čerstvou omytou jahodou – ne rozmraženou či kompotovanou, ta by zkazila osvěžující dojem celého koktejlu. Při podávání opatrně a pomalu promíchejte, chuť sektu a pyré se jemně propojí, aniž by nápoj přišel o bublinky. Sklenku lze přizdobit čerstvými jahodovými lístky.
HIGH STAKES
- 40 ml Jägermeister
- 40 ml grepový juice
- 20 ml jahodové pyré
- 15 ml limetová šťáva
- 10 ml cukrový sirup (lze vynechat, pokud budou jahody dost sladké)
Všechny ingredience protřepat v shakeru a pak dolijete Ginger Beer.
MATCHA CIDER
- 1,5 dcl Matcha tea
- 1,5 dcl Strongbow Apple
- Led
- Máta
Nejprve si připravíte Matcha tea, kdy Matcha prášek zalijete vroucí vodou, pořádně promícháte a necháte vychladit. Do skleničky či džbánu pak nasypete led, nalejete Matchu a doplníte ciderem. Promícháte, dozdobíte mátou a důkladně vychlazené podáváte.
MIMOSA
- čerstvě lisovaná pomerančová šťáva
- 10 cl Bohemia Sekt demi sec / Bohemia Sekt nealkoholický
Do klasické sektové sklenky nalijte 10 cl chlazeného Bohemia Sektu demi sec. Dolijte čerstvě vylisovanou šťávou z pomerančů, pokud ji máte k dispozici. Pro zachování osvěžující chuti musí být vše dobře vychlazené. Nepoužívejte levné pomerančové džusy, které mohou být dochucované, slazené či mít menší koncentraci. Tradiční koktejl, kterým je Mimosa, si zaslouží jen to nejlepší. Sklenku můžete ozdobit kudrlinkou z oloupané kůry pomeranče.
GERMAN TIKI
- 30 Jagermeister
- 25 ml Mount Gay
- 40 ml meruňková juice
- 20 ml ananas
- 15 ml Limeta
Všechny ingredience protřepat v shakeru a pak dolít Ginger Beer.
FINLANDIA MARTINI
- 40 ml Finlandia vodka
- 1 střik suchého vermutu
- oliva, nebo citron na ozdobu
Do sklenice s ledem nalijete vodku, poté trochu suchého vermutu a zamíchejte barovou lžičkou a přes strainer nalijte do vychlazené koktejlové sklenice.
HERB BEER MOHITO
- 40 ml bílého rumu Bacardi
- 1 limety
- 1 barovou lžičku třtinového cukru
- 10 lístků máty peprné
- cca 10 ml piva Litovel Classic na dolití
- snítku máty peprné na ozdobu
Do sklenice typu long vložíte na měsíčky rozkrojenou 1 limety, zasypeme 1 barovou lžičkou třtinového cukru. Drtítkem dostatečně podrtíte tak, aby limeta pustila maximum šťávy. Přidáte lístky máty a nyní jen zlehka znovu podrtíte. Sklenici doplníte ledovou tříští. Přidáte rum a dolijete pivem. Barovou míchací lžičkou koktejl dostatečně promícháte. Doplníte ledovou tříšť, aby sklenice byla naplněná, ozdobíte snítkou máty, kterou můžete posypat práškovým cukrem.
Další inspiraci najdete ještě zde:
Nový komentář
Komentáře
Vypadají výborně, budu muset vyzkoušet.
Koktejly dělám moc ráda, další inspirace pro mě.
Super recepty, koktejly mám moc ráda. Určitě vyzkouším, děkuji za inspiraci.
Miluji koktejly.