Suroviny
300 ml podmáslí
150 g bílého jogurtu
25 g másla
400 g polohrubé mouky
100 g špaldové mouky
6 g sušeného droždí
2 lžičky soli
2 lžičky cukru
2 lžičky kmínu
Postup
Všechny suroviny dáme do pekárny a pečeme na program „základní“, střední kůrka, malá velikost.
Dobrou chuť přeje Johana.
Nový komentář
Komentáře
Není nad domácí
georga — #10 drive nebyla zadna pekarna a tez se pekl chleba jen ta pekarna ulehcuje praci
je moc dobrý
To se dá péci i bez pekárny . Vyzkoušela jsem a vyšlo to. Chléb byl velice chutný.
akorát by to chtělo pekárnu
škoda,že nemám pekárnu...vypadá to moc dobře
Tak tohle bude druhý chléb v mé nové pekárně :)
Vypadá to dobře, vyzkouším.
Barap — #4 klasicky necháš vzejít droždí (když máš sušené droždí, zamícháš ho do mouky a nenecháváš vzejít žádný kvásek). pak si dáš tekutý přísady, kvásek, sůl, kmín, a přisypáváš mouky a propracováváš tak dlouho, dokud se v těstě nezačnou tvořit bubliny. pak necháš vykynout těsto (cca 45 minut). vysypeš si ošatku moukou a do toho dáš těsto. nebo si uděláš dlouhou šišku přímo na plechu a necháš ještě aspoň 30 minut opět vykynout. dáš do trouby s kastrůlkem vody (kvůli páře). můžeš potřít slnou vodou. peče se prvních 10 minut při 200°C a dalších cca 50 minut při 180°C. tak to aspoň peču já. to, že je hotový,poznáš tak, že když na něj zespodu zaťukáš, tak duní. dobrou chuť
No zkusila bych to, ale jaký je postup když nemám pekárnu?
RenataP — #2 já v pekárně kouzlím hlavně těsto a pak peču v troubě.
maje — #1 a ty furt musíš mít něco...
já bych to zkusila, to zas jo... v marné snaze vytlouct z pekárny něco, co by chutnalo celé rodině... ale chleba z kvasnic, nikoliv z kvásku, asi nikdy nebude ončo...
určitě bych dělala z hladké. a když už tam dáme podmáslí, nevím, proč ještě bílý jogurt. buď jedno, nebo druhé. a pekla bych v troubě nebo římském hrnci.