Velikonocni-kosicky-final4-Akademie-kvality-topshot-.jpg
Foto: Akademie kvality

Ingredience:

Na košíčky:

  • 400 g hladké mouky
  • 2 vejce
  • 150 g bílého jogurtu
  • 300 ml mléka
  • 1 vanilkový cukr
  • 100 g cukru krupice
  • 1 prášek do pečiva
  • 100 ml slunečnicového oleje

Na krém:

  • 75 g změklého másla
  • 160 g žervé
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 300 g cukru moučka

K podávání:

  • čokoládová vajíčka na ozdobení
  • papírové košíčky

Postup:
Máslo našlehejte, přidejte k němu žervé opět trochu prošlehejte a pomalu přidejte moučkový cukr. Nakonec přidejte extrakt a nechte takto připravený krém v lednici.
Do mísy nasypte mouku a cukry, přidejte vejce, mléko a olej a promíchejte do hladké směsi.
Přidejte jogurt a prášek do pečiva.
Těsto vrstvěte do papírových košíčků těsně pod okraj a dejte péct zhruba na 20 minut do trouby předehřáté na 180 stupňů.
Po upečení nechte vychladnout a ozdobte krémem a čokoládovými vajíčky.

Tip: Věděli jste, že jogurty představují výborný zdroj nejen bílkovin, vápníku a fosforu, ale také vitaminů, zejména ze skupiny B a významných stopových prvků?

Reklama