100628_003.jpg (62 KB)

Suroviny

  • 2 kelímky bílého jogurtu
  • 3 kelímky polohrubé mouky
  • 1,5 kelímku cukru krystalu
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 vejce
  • jahody

Na drobenku

  • cukr krupice
  • polohrubá mouka
  • máslo
  • mletá vanilka
  • posekané mandle

100628_005.jpg (80 KB)

Postup

Všechny ingredience na těsto smícháme. 

Nalijeme a rozetřeme na plech, poklademe jahodami a posypeme drobenkou a nasekanými mandlemi.

Dáme péct na 200 °C krásně dorůžova.

Náš tip: Místo bílého jogurtu můžete použít ochucený, jahodový jogurt.

100628_009.jpg (39 KB)

Dobrou chuť přeje Elly.

Jahodové mámení na našem magazínu

Nepečený jahodový dort

jahodovydort1.jpg (430 KB)

Kynuté knedlíky s jahodami a tvarohem

5b1e582fd9124obrazek.png (3.57 MB)

Jahodový piškotík

jahodovy1.jpg (41 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková, Jana Nováková

Reklama