obrazek.pngFoto: ©Hof am Schloss, Roter Hahn

Na čtyři porce budete potřebovat:

  • 60 g špeku z pečeně nakrájené na tenké plátky
  • 1 hlávku čerstvého listového salátu
  • 1 vejce z volného chovu
  • vlašské ořechy karamelizované na medu

Na salátovou marinádu:

  • olivový olej
  • trocha medu
  • sůl, pepř a ocet balzamico

Na ozdobení:

  • pár ředkviček, pažitka a bezové květy

Příprava

Špek krátce orestujte na pánvi tak, aby byl pěkně křupavý. Vychladnout ho nechejte na papírové kuchyňské utěrce, která vsákne přebytečný tuk. Listový salát, vejce a vlašské ořechy pěkně vyrovnejte na salátový talíř a přidejte proužky špeku. Všechny přísady na salátovou marinádu dobře promíchejte a pokapejte s ní připravený salátek. Ten ozdobte ředkvičkou, pažitkou a případně také bezovými květy.

th-roter-hahn-logo-gr.png

Reklama