Žervé lze konzumovat nejen naslano, ale použít ho můžete i do dezertů. Je také vhodné pro zahuštění polévek či omáček bez použití mouky. S pomocí žervé vyčarujete smetanové brambory a jemné omáčky na těstoviny a gnocchi či přelivy na lívance. Je to zkrátka vděčná surovina do každého pokrmu a je vhodná i při bezlepkové dietě.

mama.jpg

Žervé si můžete vyrobit i doma, není to žádná velká věda, receptů najdete na internetu spoustu. Pokud ale nechcete čekat, hledat recept a kupovat několik surovin, abyste z nich nakonec vytvořili jednu, vyzkoušejte naše Jihočeské žervé. Ani to není žádná věda, kvůli 99 procentnímu obsahu smetany jsme na něj ale v Madetě náležitě pyšní. Vyrábíme ho pro vás v Plané nad Lužnicí, a jak je u nás dobrým zvykem, nenajedete v něm žádné konzervanty, stabilizátory ani éčka. Pod víčkem se skrývá pouze plná chuť smetany, mlékárenské kultury a špetka soli. Sametově jemnou konzistenci jsme vytvořili díky lásce k mlékařskému řemeslu. Jedinečnost Jihočeského žervé dokazuje i certifikát Česká cechovní norma, který označuje kvalitativně nadstandardní výrobky.

Podívejte se na video