Žervé lze konzumovat nejen naslano, ale použít ho můžete i do dezertů. Je také vhodné pro zahuštění polévek či omáček bez použití mouky. S pomocí žervé vyčarujete smetanové brambory a jemné omáčky na těstoviny a gnocchi či přelivy na lívance. Je to zkrátka vděčná surovina do každého pokrmu a je vhodná i při bezlepkové dietě.
Žervé si můžete vyrobit i doma, není to žádná velká věda, receptů najdete na internetu spoustu. Pokud ale nechcete čekat, hledat recept a kupovat několik surovin, abyste z nich nakonec vytvořili jednu, vyzkoušejte naše Jihočeské žervé. Ani to není žádná věda, kvůli 99 procentnímu obsahu smetany jsme na něj ale v Madetě náležitě pyšní. Vyrábíme ho pro vás v Plané nad Lužnicí, a jak je u nás dobrým zvykem, nenajedete v něm žádné konzervanty, stabilizátory ani éčka. Pod víčkem se skrývá pouze plná chuť smetany, mlékárenské kultury a špetka soli. Sametově jemnou konzistenci jsme vytvořili díky lásce k mlékařskému řemeslu. Jedinečnost Jihočeského žervé dokazuje i certifikát Česká cechovní norma, který označuje kvalitativně nadstandardní výrobky.
Podívejte se na video
Nový komentář
Komentáře
Madeta patří mezi nejlepší výrobce mléčných produktů.
Žerve je můj nejoblíbenější sýr. Nejenom od této značky je výborný. Ale Madeta je prostě Madeta