Nová metoda spočívá v technologicky nepříliš složitém postupu fermentace.
Takto upravené fazole jsou potom komerčně baleny a distribuovány do obchodů. Pokrmy z fermentovaných fazolí jsou stejně chutné, ale lidé po nich netrpí větry.
S novou metodou úpravy oblíbených luštěnin přišel profesor Marisela Granito z Univerzity Simona Bolivara, který v deníku Folha de Sao Paulo prohlásil, že přes devadesát procent všech látek obsažených ve fazolích, které se ve střevech mění na nepříjemný plyn, jsou díky fermentaci, tedy kvašení, odstraněny.
Impulsem pro začátek vývoje speciálních fazolí byl ve Venezuele pokles konzumace pochutiny pabellon creollo.
Podle Granita vzniklo kvůli časté plynatosti venezuelských obyvatel v zemi již řada vtipů a pověr, které svým objevem hodlá vědec alespoň částečně vymýtit.
Nový komentář
Komentáře
mamča: Červené pavouky? Proč zrovna červené?
, ale ta chuť mi nějak nejede.
Ale je fakt, že fazole asi mají být se vším všudy, i když osobně je nejím, ne kvůli
Kdo ví, jak by pak chutnaly, kdepak, radši normální prdící fazole
Exupery:
Ja do vseho ( snad s vyjimkou krupicove kase, kterou ale stejne nevarim ), davam mraky cibule, takze u nas je veselo porad!
Takze kdyz je cocka, nebo hrach, ani se nepozna nejaky vyrazny rozdil!
Uz v detsTvi mi dedecek rikal ,,Pani Vetrovna".
Asi jsem divná, ale nezpozorovala, že bych prděla po fazolích či hrachu víc než po jiných jídlech. Buď teda prdím hodně po všem a nebo mám dobrý trávení. A taky by se luštěniny měly vařit s hrstí oregana nebo majoránky (není tam pak cejtit) a ve dvou vodách. Pak se prý po nich neprdí
Chtělo by to recept. Zní to zajímavě!
Za chvili si normalni clovicek uz ani nepoprdi!