69395739_10220247651411082_6565675922249220096_n.jpg (90 KB)

Jídlo na všední den i víkend. To je dnešní recept. Připravte si na něj buď rozporcované kuře nebo pouze kuřecí stehna. Kdo má rád třeba jen spodní nebo horní část kuřecích stehen, může použít jen tyto části.

Suroviny

  • 4 kusy kuřete
  • 2 cibule
  • 3 mrkve
  • 1 cuketa
  • 3 papriky - ideálně každá barva jiná
  • 4 velká rajčata nebo 300 g cherry rajčat
  • sůl
  • pepř
  • tymián, rozmarýn nebo jiné čerstvé či sušené bylinky
  • kus másla

Postup

Oloupanou cibuli nakrájejte na velké kusy, ideálně na čtvrtky. Mrkev oloupejte a nakrájejte na kolečka. Cuketu neloupejte a nakrájejte na silnější kolečka. Papriky očistětě, zbavte semínek a nakrájejte na kusy. Rajčata - velká rozkrojte na čtvrtiny, cherry rajčata nechejte vcelku. Můžete přidat i další zeleninu podle vašich chutí - lilek, brokolici, květák, jarní cibulku, pórek, celer, petržel ...

Maso ze všech stran osolte, opepřete. Na dno pekáče naskládejte zeleninu - začněte tou nejtrvrdší - mrkev, cibuli, papriky. Rajčata a cukety doporučujeme přidat až po 30 minutách pečení. Ochuťte bylinkami, maso i zeleninu. Zeleninu velice zlehka posolte, dostane chuť i z vypečeného masa.

Dejte péct, přikryté, do trouby vyhřáté na 180 °C. Po půl hodině přidejte měkčí druhy zeleniny. Pečte ještě 15 až 20 minut, podle velikosti kuřecích kousků. Pět minut před koncem pečení sundejte víko z pekáče, na maso dejte plátky másla a pečte odkryté. Můžete ještě přelévat výpekem. 

Ideální příloha je třeba rýže, brambory nebo tarhoňa. 

Dobrou chuť přeje Elly.

Kuřecí pochoutky z našeho magazínu

Chutné kuřecí roládky mnoha chutí

DSC_0137.jpg (90 KB)

Kuřecí cop s pečenými brambory

DSC_0005.jpg (90 KB)

Kuře pečené na špalíčcích mrkve

kure2.jpg (170 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková, Monika Kolaříková

Reklama