Jezte zdravěji, bude vám to lépe myslet. Aneb zabijte dvě mouchy jednou ranou - když se budete snažit omezit přísun cholesterolu a živošných tuků obecně, zhubnete, budete mít zdravější srdce a cévy, a ještě navíc prospějete svému mozku.
Doktor S. Kalminj z University Medical Center Utrecht v Holandsku se svými kolegy zjistil, že strava b
Dosavadní studie ukázaly, že ryby a mořské plody s obsahem omega-3 vícenenasycených mastných kyselin snižují riziko vzniku stařecké demence. Naopak živočišné tuky toto riziko zvyšují.
V letech 1995 až 2000 bylo do studie zahrnuto celkem 1 613 lidí, kteří vyplnili dotazník dotazující se na složení jídelníčku. Osoby byly ve věku 45 až 70 let. Výsledky studie ukázaly, že příjem omega kyselin v rybách a mořských plodech snižuje pokles kognitivních funkcí. Naopak zvýšený příjem cholesterolu a nasycených tuků byl přímo spojen se zvýšeným rizikem poruch paměti a její flexibility.
Nový komentář
Komentáře
Já bych ani nic jiného než ryby a plody moře
nemusela, ale vařit to doma furt nemohu!
Tak aspoň 2x do týdne a k obědu si dávám sama v práci aspoň krabí tyčinky - i když nemám pocit, že jsou nějak zdravé, že? A s kraby moc společného nemají.. nicméně jsou levné a když si 2x týdně dopřeju lososa, tak na oběd už mi moc nezbývá!
Hm,hm,rybičky nemůžu
mám alergii