Foto: Alena Kolaříková
Suroviny
- 500 g bílého chřestu
- 600 ml zeleninového vývaru
- sůl a pepř
- kousek vychlazeného másla
- 1 cibule
- 200 ml smetany ke šlehání
- 100 g anglické slaniny
Postup
Chřest očistěte tak, že ho oloupete škrabkou na zeleninu nebo přímo na chřest. Odkrojte dřevnaté konce, které vyhodíte a hlavičky, které dáte stranou. Zbytek stonku nakrájejte na kousky.
V hrnci rozehřejte máslo a opečte na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte chřest (bez hlaviček) a krátce opečte. Zalijte vývarem. Osolte, ochuťte pepřem a vařte doměkka, asi dvacet minut. Poté rozmixujte tyčovým mixérem.
Zjemněte smetanou a ještě pár minut povařte.
Nakonec polévku dozdobte dokřupava osmaženými kousky anglické lisované slaniny. Když se slanina opéká na pánvičce, přidejte k ní ještě ke konci opéct i hlavičky chřestu. Dejte na polévku a podávejte.
Dobrou chuť přeje Elly.
Chřest opékaný v anglické slanině
Foto: Alena Kolaříková
Tuňákový steak se zeleným pepřem
Foto: Alena Kolaříková
Foto: Alena Kolaříková
Nový komentář