image.pngFoto: Akademie kvality

Budete potřebovat: 

  • 1 menší bio celer
  • polovina brokolice
  • 2 mrkve
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 smetana
  • hrst slunečnicových semínek
  • lžíce slunečnicového oleje
  • sůl, pepř

Na rozehřátém oleji osmažte nakrájenou cibulku. Jakmile získá barvu, přidejte pokrájený česnek. Společně chvíli opékejte a následně zalijte vodou (může být i vývar). Do ní pak vložte pokrájenou zeleninu na menší kostky – celer i mrkev a růžičky brokolice. Vše osolte, opepřete a společně vařte zhruba 20 minut, dokud kostky nezměknou. Mezitím si na pánvi na sucho opražte slunečnicová semínka. Jakmile je zelenina měkká, rozmixujte ji tyčovým mixérem a přilijte necelý kelímek smetany na vaření. Společně krátce povařte a dochuťte. Krém podávejte s opraženými semínky, kapkou zbylé smetany a kousky čerstvé a nevařené brokolice. 

6138720423c89obrazek.png

Celer najdete v hlavní roli i v těchto receptech: 

Zapečené rybí filé s lesními houbami a celerem

61405b2d77a3cimage.png

Celerové karbanátky s krůtím masem a jogurtovým dipem

61405b5e2f5e5image.png

Reklama