houbovka.jpgFoto: Alena Kolaříková

Suroviny

  • 400 g čerstvých hub (ideálně lesních)
  • 1 středně velká cibule nebo šalotka
  • 2 lžíce másla
  • 100 g anglické slaniny
  • 3 středně velké brambory
  • 1 menší mrkev
  • sůl a bílý pepř
  • drcený kmín
  • 250 ml kysané smetany
  • 2 lžíce hladké mouky
  • zelená petrželka a kousek zeleného libečku

Postup

Na kousek másla dejte opékat na malé kostičky cibuli a slaninu. Až začne cibule zlátnout a slanina křupat, přidejte houby na plátky a opět lehce opečte. Zasypejte moukou, ochuťte solí, pepřem, kmínem a zalijte 1 litrem zeleninového vývaru nebo vody. 

Přidejte brambory, oloupané a nakrájené na kousky, mrkev na malé kostičky. Vařte, dokud nebudou brambory měkké. Vmíchejte kysanou smetanu a ještě deset minut provařte.

Vmíchejte najemno nasekanou petrželku a libeček. 

Ihned podávejte.

Dobrou chuť přeje Elly.

1.jpgFoto: Alena Kolaříková

2.jpgFoto: Alena Kolaříková