Foto: Alena Kolaříková
Suroviny
- 400 g čerstvých hub (ideálně lesních)
- 1 středně velká cibule nebo šalotka
- 2 lžíce másla
- 100 g anglické slaniny
- 3 středně velké brambory
- 1 menší mrkev
- sůl a bílý pepř
- drcený kmín
- 250 ml kysané smetany
- 2 lžíce hladké mouky
- zelená petrželka a kousek zeleného libečku
Postup
Na kousek másla dejte opékat na malé kostičky cibuli a slaninu. Až začne cibule zlátnout a slanina křupat, přidejte houby na plátky a opět lehce opečte. Zasypejte moukou, ochuťte solí, pepřem, kmínem a zalijte 1 litrem zeleninového vývaru nebo vody.
Přidejte brambory, oloupané a nakrájené na kousky, mrkev na malé kostičky. Vařte, dokud nebudou brambory měkké. Vmíchejte kysanou smetanu a ještě deset minut provařte.
Vmíchejte najemno nasekanou petrželku a libeček.
Ihned podávejte.
Dobrou chuť přeje Elly.
Foto: Alena Kolaříková
Foto: Alena Kolaříková
Nový komentář