6450d6c03dc9bobrazek.jpg
Foto: Shutterstock

Suroviny

  • škvarky
  • vařené vejce
  • sádlo
  • sůl a pepř
  • kremžská nebo polotučná hořčice
  • měkký tvaroh

Postup

skvarkova.jpg
Foto: Šárka Škachová

Poměr surovin záleží na vaší chuti. Šárka Škachová, autorka receptu, ji dělá takto:

Hrst jemně mletých škvarků, vařené vejce nastrouhané, trochu dobrého sádla, špetka soli a pepře, lžička hořčice, lžíce měkkého tvarohu. Všechno rozetřeme v misce a necháme chvilku odležet v chladu. Mažeme na krajíčky kváskového chleba a sypeme jarní cibulkou, šalotkou, pažitkou...

Dobrou chuť přeje Šárka Škachová - Gurmánka.

1.jpgFoto: Alena Kolaříková

2.jpgFoto: Alena Kolaříková