kremova_cesnekova.jpgFoto: Alena Kolaříková

Suroviny

  • 4 šalotky
  • 1 a 1/2 hlavy česneku
  • máslo
  • 4 lžíce hladké mouky
  • sůl a pepř
  • 150 ml smetany
  • 1 l vody
  • 1 lžička jablečného octa
  • 2 lžičky zeleninové dochucovací pasty (nebo bujon)

Postup

Na másle orestujte nahrubo nakrájenou šalotku nasekaný česnek. Restujte pěkně dozlatova. Zasypejte hladkou mouku. Pořádně promíchejte. Chvilku společně restujte.

Zalijte vodou. Přidejte dochucovací pastu nebo bujón. Vařte 15 minut. Občas promíchejte. Přidejte jablečný ocet a dochuťte solí a pepřem. Po uvaření rozmixujte dohladka. Smetanu ušlehejte na šlehačku. Vmíchejte šlehačku do rozmixované polévky. Podávala jsem zasypané nasekaným medvědím česnekem a dokřupava opraženými kousky bagety nebo můžete použít toustový chleba.

Dobrou chuť přeje Elly.

1.jpgFoto: Alena Kolaříková

2.jpgFoto: Alena Kolaříková