5f50cad3874b7obrazek.jpgItalské risotto je plnohodnotný první chod. Jeho příprava je jednoduchá.

Výhoda tohoto receptu je, že jej můžete vyzkoušet ve více variantách – s krevetami, kuřecím masem nebo houbami. Příprava chodu ale vyžaduje vaši plnou pozornost. Dost často a rádo se připaluje a musíte ho tedy často míchat a hlídat. Důležitou částí přípravy je postupné přilévání kvalitního domácího vývaru. Pokud máte rádi rýži na sladko, můžete tento základní recept připravit také ve sladké variantě. Stačí rýži ozdobit jahodami nebo malinami.

K oběma variantám se hodí dobře vychlazený sekt Rotkäppchen Demi Sec. Vychutnejte si podzimní chvíle se sektem Rotkäppchen Demi Sec, který je nejpopulárnějším sektem v Německu. Zejména díky elegantní ovocné chuti podtržené intenzivním perlením má velmi příjemný buket. Užijte si tento noblesní a vzrušující chuťový zážitek při výjimečných chvílích s přáteli nebo rodinou. Užijte si společné chvíle strávené s rodinou při přípravě tohoto receptu.

Ingredience:
5f50cac5f1a47obrazek.jpg

  • 300 g rýže Arborio
  • 500 ml domácího zeleninového vývaru
  • 3 cm másla
  • 250 g strouhaného parmezánu
  • 1 menší cibule
  • 1 lahev Rotkäppchen Demi Sec
  • pár lístků bazalky

Postup:

  1. Nechte na pánvi rozpustit máslo (malý kousek si nechte stranou) a osmahněte na něm cibuli nakrájenou nadrobno. Nechte ji zpěnit na mírném ohni.
  2. Přidejte rýži, pořádně ji promíchejte a nechte rýži uzavřít. Prolijte ji následně sektem, stačí tak 1,5dc. Nechte ho vypařit.
  3. Přidávejte postupně po částech ještě teplý vývar. Vždy počkejte, až se vsákne do rýže a stále míchejte. Postupně přidávejte vývar, dokud rýže není uvařená al dente. Nechte risotto odpočinout.
  4. Vložte do něj kousek másla a nastrouhaný sýr. Pomalu promíchejte, až vám vznikne krémovité vláčné risotto.
  5. Na závěr posypejte sýrem a ozdobte bazalkou.

Více na ROTKAEPPCHEN.CZ
5f50cb0a643b1obrazek.jpg