Italské risotto je plnohodnotný první chod. Jeho příprava je jednoduchá.
Výhoda tohoto receptu je, že jej můžete vyzkoušet ve více variantách – s krevetami, kuřecím masem nebo houbami. Příprava chodu ale vyžaduje vaši plnou pozornost. Dost často a rádo se připaluje a musíte ho tedy často míchat a hlídat. Důležitou částí přípravy je postupné přilévání kvalitního domácího vývaru. Pokud máte rádi rýži na sladko, můžete tento základní recept připravit také ve sladké variantě. Stačí rýži ozdobit jahodami nebo malinami.
K oběma variantám se hodí dobře vychlazený sekt Rotkäppchen Demi Sec. Vychutnejte si podzimní chvíle se sektem Rotkäppchen Demi Sec, který je nejpopulárnějším sektem v Německu. Zejména díky elegantní ovocné chuti podtržené intenzivním perlením má velmi příjemný buket. Užijte si tento noblesní a vzrušující chuťový zážitek při výjimečných chvílích s přáteli nebo rodinou. Užijte si společné chvíle strávené s rodinou při přípravě tohoto receptu.
Ingredience:
- 300 g rýže Arborio
- 500 ml domácího zeleninového vývaru
- 3 cm másla
- 250 g strouhaného parmezánu
- 1 menší cibule
- 1 lahev Rotkäppchen Demi Sec
- pár lístků bazalky
Postup:
- Nechte na pánvi rozpustit máslo (malý kousek si nechte stranou) a osmahněte na něm cibuli nakrájenou nadrobno. Nechte ji zpěnit na mírném ohni.
- Přidejte rýži, pořádně ji promíchejte a nechte rýži uzavřít. Prolijte ji následně sektem, stačí tak 1,5dc. Nechte ho vypařit.
- Přidávejte postupně po částech ještě teplý vývar. Vždy počkejte, až se vsákne do rýže a stále míchejte. Postupně přidávejte vývar, dokud rýže není uvařená al dente. Nechte risotto odpočinout.
- Vložte do něj kousek másla a nastrouhaný sýr. Pomalu promíchejte, až vám vznikne krémovité vláčné risotto.
- Na závěr posypejte sýrem a ozdobte bazalkou.
Více na ROTKAEPPCHEN.CZ
Nový komentář
Komentáře
v ingrediencích je 1 láhev sektu, v popisu pak 1,5 dcl, no ještě že tak, celou flašku do rizota bych určitě nenalila