Foto: Akademie kvality
Určitě vás potěší, že je dietní, detoxikuje, a navíc ho dokážeme skvěle strávit. Obsahuje mnoho důležitých látek, jako jsou vitaminy (betakaroten, B, C, E), minerály (např. draslík, hořčík, vápník) a stopové prvky (např. zinek, mangan, selen). Podporuje také srdce a oběhovou soustavu. Stejně tak i olivový olej, který je v samotném těstě. Ale co je ze všeho nejdůležitější? Že se po placičkách jen zapráší!
Ingredience:
- 1 kg květák
- 150 g hladké mouky
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 velká vejce
- 150 ml mléka
- sůl
- černý pepř
- slunečnicový olej
Postup:
Smícháme prosátou mouku s olivovým olejem, velkou špetkou soli a trochu pepře. Oddělíme žloutky od bílků, žloutky smícháme s mlékem a nalijeme do misky s moukou. Zamícháme a necháme odpočívat. Květák nakrájíme na kostičky a spaříme v osolené vodě. Měkký květák zchladíme studenou vodou. Z bílků vyšleháme velmi tuhý sníh a pomalu vmícháme do těsta. Přidáme květák, osolíme a celou směs lehce opepříme. Na rozpálené pánvi s kapkou oleje pečeme placičky z obou stran dozlatova.
Vyzkoušet můžete i tento recept:
Nový komentář
Komentáře
Krásný talířek. Zeleninové placičky nebo karbanátky mám ráda, akorát muž je nejí, dělám si pro sebe do práce.
Také je děláme a všem moc chutnají.