cu1.jpg

U večeře pak ztlumte světla, zapalte svíčky, připijte si na vaši lásku růžovým Bohemia Sektem a vychutnejte si vaše dílo. Ve valentýnském menu nezapomeňte na dezert, který bude perfektní tečkou před hlavním večerním programem. Máme pro vás neodolatelný tip.

Cupidův obláček s pusinkami

  • 250 ml smetany ke šlehání
  • lžíce moučkového cukru
  • lžička vanilkového extraktu
  • hrnek mražených mandlí
  • půl hrnku cukru

Na pusinky:

  • 75 g bílků
  • 100 g cukru krupice
  • špetka soli
  • lžíce citronové šťávy
  • lžíce bramborového škrobu

Do smetany přidejte lžíci moučkového cukru, vanilkový extrakt a vyšlehejte dotuha. Ve food processoru krátce rozdrťte zmrzlé maliny s cukrem a vmíchejte je zlehka do připravené šlehačky. Rozdělte do skleniček a před podáváním uchovejte v lednici. Každou porci pak dozdobte předem připravenými sněhovými pusinkami.

Připravit pusinky není tak těžké, jak by se mohlo zdát. Pusťte se do nich klidně o den dřív, v uzavřené nádobě vám vydrží.

Šlehejte bílky 2 minuty při střední rychlosti, poté zvedněte otáčky a šlehejte další 3 minuty, přičemž postupně přisypávejte cukr. Po zapracování cukru šlehejte na plný výkon posledních 5 minut. Přisypejte škrob a stěrkou ho zlehka vmíchejte. Nakonec opět zlehka přidejte citronovou šťávu. Směs naplňte do cukrářského sáčku se špičkou. Na plech s pečícím papírem nastříkejtepusinky a vložte je do předem vyhřáté trouby (150 °C). Ihned po vložení stáhněte teplotu na 120 °C a suštepusinky asi 45 minut. Troubu vypněte, ale neotvírejte. Pusinky v ní nechte do vychladnutí.cu2.jpg

Zamilovaný tip: Valentýnský Cupidův obláček si vychutnejte se sklenkou dobře vychlazeného Bohemia Sektu rosédemi sec, který bude k romantickému dezertu dokonale ladit svými tóny, vůní i jemnou chutí.
 

Reklama