U večeře pak ztlumte světla, zapalte svíčky, připijte si na vaši lásku růžovým Bohemia Sektem a vychutnejte si vaše dílo. Ve valentýnském menu nezapomeňte na dezert, který bude perfektní tečkou před hlavním večerním programem. Máme pro vás neodolatelný tip.
Cupidův obláček s pusinkami
- 250 ml smetany ke šlehání
- lžíce moučkového cukru
- lžička vanilkového extraktu
- hrnek mražených mandlí
- půl hrnku cukru
Na pusinky:
- 75 g bílků
- 100 g cukru krupice
- špetka soli
- lžíce citronové šťávy
- lžíce bramborového škrobu
Do smetany přidejte lžíci moučkového cukru, vanilkový extrakt a vyšlehejte dotuha. Ve food processoru krátce rozdrťte zmrzlé maliny s cukrem a vmíchejte je zlehka do připravené šlehačky. Rozdělte do skleniček a před podáváním uchovejte v lednici. Každou porci pak dozdobte předem připravenými sněhovými pusinkami.
Připravit pusinky není tak těžké, jak by se mohlo zdát. Pusťte se do nich klidně o den dřív, v uzavřené nádobě vám vydrží.
Šlehejte bílky 2 minuty při střední rychlosti, poté zvedněte otáčky a šlehejte další 3 minuty, přičemž postupně přisypávejte cukr. Po zapracování cukru šlehejte na plný výkon posledních 5 minut. Přisypejte škrob a stěrkou ho zlehka vmíchejte. Nakonec opět zlehka přidejte citronovou šťávu. Směs naplňte do cukrářského sáčku se špičkou. Na plech s pečícím papírem nastříkejtepusinky a vložte je do předem vyhřáté trouby (150 °C). Ihned po vložení stáhněte teplotu na 120 °C a suštepusinky asi 45 minut. Troubu vypněte, ale neotvírejte. Pusinky v ní nechte do vychladnutí.
Zamilovaný tip: Valentýnský Cupidův obláček si vychutnejte se sklenkou dobře vychlazeného Bohemia Sektu rosédemi sec, který bude k romantickému dezertu dokonale ladit svými tóny, vůní i jemnou chutí.
Nový komentář
Komentáře
Mně vadí nadpis - Jednoduchý a efektní dezert ... j s o u ...to pravé
Do článku se vloudila chyba ...
V receptu jsou mražené mandle a v popisu maliny
,ale obojí bude určitě výborně 