Foto: Alena Kolaříková
Přiznejme si hned na začátku, že v Itálii se téměř vždycky setkáte s tím, že na těstoviny a rizoto s mořskými plody nepatří parmezán. Pokud si ho však k těstovinám dáváte rádi, vůbec neváhejte. Tyhle špagety s ním chutnají ještě více...
Suroviny
- 1 balíček špaget (cca 400 g)
- 300 - 400 g směsi mořských plodů (chobotnice, krevety, slávky...)
- 250 ml bílého vína
- 3 stroužky česneku
- 2 šalotky
- sůl
- čerstvě mletý bílý pepř
- olivový olej
- nastrouhaný sýr Gran Moravia
Foto: Alena Kolaříková
Postup
Šalotky nakrájejte najemno. Dejte opékat na rozehřátý olivový olej. Přidejte najemno nasekaný česnek a směs mořských plodů. Pokud máte mražené, nechejte je nejdříve rozmrazit.
Dejte vařit špagety, podle návodu na obalu.
Promíchejte a opékejte na vyšší teplotu, zhruba pět minut. Zalijte bílým vínem a nechejte prudce vyvařit.
Ochuťte solí a pepřem. Zalijte trochou vývaru, pokud máte. Nebo trochou vody, ve které se vařily špagety. Lehce povařte, zhruba pět minut.
Do pánve s mořskými plody dejte uvařené špagety a podle potřeby přidejte ještě trochu vody, ve které se vařily. Promíchejte a pár minut společně prohřejte.
Podávejte, podle chuti lehce posypané nastrouhaným sýrem.
Dobrou chuť přeje Elly.
Foto: Alena Kolaříková
Nový komentář