IMG_20210213_155244.jpg (82 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Přiznejme si hned na začátku, že v Itálii se téměř vždycky setkáte s tím, že na těstoviny a rizoto s mořskými plody nepatří parmezán. Pokud si ho však k těstovinám dáváte rádi, vůbec neváhejte. Tyhle špagety s ním chutnají ještě více...

Suroviny

  • 1 balíček špaget (cca 400 g)
  • 300 - 400 g směsi mořských plodů (chobotnice, krevety, slávky...)
  • 250 ml bílého vína
  • 3 stroužky česneku
  • 2 šalotky
  • sůl
  • čerstvě mletý bílý pepř
  • olivový olej
  • nastrouhaný sýr Gran Moravia

IMG_20210213_154957.jpg (224 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Postup

Šalotky nakrájejte najemno. Dejte opékat na rozehřátý olivový olej. Přidejte najemno nasekaný česnek a směs mořských plodů. Pokud máte mražené, nechejte je nejdříve rozmrazit.

Dejte vařit špagety, podle návodu na obalu.

Promíchejte a opékejte na vyšší teplotu, zhruba pět minut. Zalijte bílým vínem a nechejte prudce vyvařit. 

Ochuťte solí a pepřem. Zalijte trochou vývaru, pokud máte. Nebo trochou vody, ve které se vařily špagety. Lehce povařte, zhruba pět minut.

Do pánve s mořskými plody dejte uvařené špagety a podle potřeby přidejte ještě trochu vody, ve které se vařily. Promíchejte a pár minut společně prohřejte.

Podávejte, podle chuti lehce posypané nastrouhaným sýrem.

Dobrou chuť přeje Elly.

Krevety v kokosové omáčce

1.jpg (49 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Rybí polévka s krevetami

2.jpg (114 KB)

Reklama