Foto: Alena Kolaříková
Cukroví bez krému můžete péct jak na poslední chvíli, tak s velkým předstihem, protože se nezkazí.
Suroviny
těsto
- 500 g hladké mouky
- 250 g másla
- 120 g cukru moučka
- 100 g jemně mletých pekanových ořechů
- 2 vejce
- ½ lžičky nastrouhané citronové kůry
na dokončení
- 1 vejce na potření
- hrst pekanových ořechů
Postup
Všechny suroviny smíchejte a vypracujte těsto. Zabalte do fólie nebo dejte do krabičky a nechejte v lednici odpočívat do druhého dne.
Vyndejte z lednice a nechejte přibližně půl hodiny ohřát na pokojovou teplotu.
Foto: Alena Kolaříková
Rozválejte na pomoučené ploše a krájejte nožem pásky. Ty skládejte na plech vyložený pečícím papírem. Potřete rozšlehaným vejcem a posypejte nasekanými pekanovými ořechy.
Foto: Alena Kolaříková
Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C, krátce, přibližně 10 až 12 minut.
Nechejte vychladnout na mřížce.
Foto: Alena Kolaříková
Další cukroví bez krému
Foto: Vitana
Foto: Alena Kolaříková
Nový komentář