
Foto: Alena Kolaříková
Suroviny
- 250 g velkých bílých fazolí (v suchém stavu)
- 700 ml rajčatové passaty
- 400 g valašských klobás
- 1 cibule
- 1 středně velká cuketa
- 2 červené papriky
- čerstvý tymián
- čerstvě mletý černý pepř
- sůl
- trocha slunečnicového oleje
Postup
Fazole propláchněte a namočte přes noc do vody. Druhý den vodu sceďte, propláchněte znovu fazole a napusťte novou vodu. Uvařte je doměkka.
Do velkého hrnce dejte trochu oleje a zahřejte ho. Na něj dejte osmahnout cibuli spolu s klobásami, pokrájenými na kostičky. Po pěti minutách přidejte na kousky nakrájené papriky a po dalších pěti minutách na kostičky nakrájenou cuketu i se slupkou.
Přidejte uvařené, scezené fazole a zalijte rajčatovou passatou. Můžete klidně použít i dvě plechovky krájených rajčat. Ochuťte solí, pepřem, tymiánem. Pořádně prohřejte, asi 5 až 10 minut.
Podávejte s čerstvým chlebem.
Dobrou chuť přeje Elly.
Nový komentář