fazole_a_klobasa.jpg

Foto: Alena Kolaříková

Suroviny

  • 250 g velkých bílých fazolí (v suchém stavu)
  • 700 ml rajčatové passaty
  • 400 g valašských klobás 
  • 1 cibule
  • 1 středně velká cuketa
  • 2 červené papriky
  • čerstvý tymián
  • čerstvě mletý černý pepř
  • sůl
  • trocha slunečnicového oleje

Postup

Fazole propláchněte a namočte přes noc do vody. Druhý den vodu sceďte, propláchněte znovu fazole a napusťte novou vodu. Uvařte je doměkka.

Do velkého hrnce dejte trochu oleje a zahřejte ho. Na něj dejte osmahnout cibuli spolu s klobásami, pokrájenými na kostičky. Po pěti minutách přidejte na kousky nakrájené papriky a po dalších pěti minutách na kostičky nakrájenou cuketu i se slupkou.
Přidejte uvařené, scezené fazole a zalijte rajčatovou passatou. Můžete klidně použít i dvě plechovky krájených rajčat. Ochuťte solí, pepřem, tymiánem. Pořádně prohřejte, asi 5 až 10 minut.

Podávejte s čerstvým chlebem.

Dobrou chuť přeje Elly.

1.jpgFoto: Alena Kolaříková

2.jpgFoto: Alena Kolaříková

3.jpgFoto: Jana Nováková