lilkovapizza.jpg (2.23 MB)

Foto: Alena Kolaříková

Jednoduchý nápad, který využijete po celý rok. Nejen teď v lednu, kdy jsou všichni plní odhodlání zatočit s nezdravým životním stylem a zařadit do svého jídelníčku více zeleniny a méně mouky, tuků a cukru. 

Na lilkovou „pizzu“ můžete použít další zeleninu, rajčatovou passatu, ale také šunku a sýr. Ozdobte si ji prostě tak, jak jste zvyklí a jak máte rádi.

Navíc pro vás máme další tipy, jak si dopřát tu nejchutnější pizzu a její alternativy.

Lilková pizza

  • 2 velké lilky
  • sůl
  • olivový olej
  • bílý nebo černý pepř, ideálně čerstvě drcený
  • sušené oregano Avokádo
  • rajčatovou passatu
  • rajčata, papriky, houby, kukuřici, hrášek...prostě zelenina, kterou máte rádi
  • šunka a sýr podle chuti
  • bazalka

Postup

Lilky nakrájejte podélně na plátky, silné asi půl centimetru. Osolte je a nechejte 15 minut odpočívat a „potit se“. Tekutinu, která se vysrážela na povrchu utřete papírovou utěrkou a lilky nakrájejte na plech vyložený pečícím papírem.

Rajčatovou passatu dochuťte solí, pepřem, oreganem. Přidejte kapku olivového oleje. Lilkové plátky touto směsí potřete a zaskládejte zeleninou, šunkou a sýrem.

Pečte v troubě předehřáté na 180 °C, 20 minut. 

Po vytažení z trouby ozdobte čerstvou bazalkou a ihned podávejte.

Dobrou chuť přeje Elly.

Cuketová pizza

1.jpg (202 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Rychlá pizza, kterou zvládnou i děti

2.jpg (118 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Netradiční pizza bramborák

1632473054638.jpg (149 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Reklama