www.svet-zdravi.cz

Budete potřebovat:

  • 50 g mouky (lze i kombinovat) (špaldová celozrnná, pohanková, ovesná, rýžová)
  • 90 ml mléka (polotučné kravské, mandlové, sójové nebo ovesné)
  • 50 g slepičích vajec (1 ks velikosti S)
  • 75 g čerstvého baby špenátu
  • 50 g čerstvého sýra (ricotta, lučina nebo čerstvý kozí sýr)
  • 10 ml tuku (2 ČL) (řepkový olej, přepuštěné máslo (ghí) nebo kokosový olej)
  • sůl
  • pepř
  • 100 g zeleniny k podávání (lze kombinovat) (rukola, cherry rajčata, paprika, ředkvičky)


Smícháním mouky, mléka, vejce a špetky soli připravíme řídké těsto, které necháme chvilku odpočinout při pokojové teplotě.
Mezitím na pánvi na lžičce tuku orestujeme špenát, dokud výrazně nezmenší svůj objem a nezměkne. Poté pánev odstavíme z plotny, přidáme sýr, přiklopíme pokličkou a necháme jej pomalu rozpustit. Vzniklou směs lehce osolíme a opepříme.

Na čisté pánvi rozpálíme druhou lžičku tuku a z těsta vytvoříme celkem 3 palačinky. Ty naplníme špenátovou směsí a podáváme s umytou a nakrájenou čerstvou zeleninou.

Reklama