Suroviny:
1 konzerva sardinek v oleji
1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě nebo oleji
kousek eidamu nebo jiného tvrdého sýra (5-10 dkg)
kousek másla (asi 5 dkg)
1 obdelníček taveného sýra
trochu plnotučné hořčice
velká cibule
pažitka
Postup:
Změklé máslo rozetřeme s taveným sýrem. Přidáme cibuli nakrájenou na drobné kostičky, sardinky a tuňáka (i se šťávou). Důkladně promícháme. Doplníme hořčicí, můžeme i opepřit, ale je zbytečné již solit. Nastrouháme sýr.
Podáváme na celozrnném pečivu, sypané čerstvou pažitkou.
TIP: Pro obměnu jsem do pomazánky zkusila nadrobit i sýr s modrou plísní. Chuť byla zase trochu jiná, skvělá.
Dobrou chuť přeje elly.
Nový komentář
Komentáře
Doma děláme nejčastěji rybičkovou, jenom trochu jinak. Těch kombinací surovin může být spousta. Rybky jsou moc dobré.
výborná
musilovahana — #21 ja teda vajicko nedavam
musilovahana — #21 já taky
Já dávám ještě vajíčka.
čim víc ryb v jídelníčku tim líp:)
mňamy..
mňamky
já dělám pravidelně jednou týdně - konzervu tuňáka + pomazánkové máslo s tuňákem a cibulí - s čerstvým chlebem
místo taveňáku je lepší lučina. a nejvíc mi chutná z těch rybiček v modrý konzervě v papíru.
Tuto pomazánku dělám z různých rybiček,nedá moc práce a je opravdu dobrá
děláme to z tuňáka
Také dělám tuto pomazánku ze sardinek, trochu másla, nakrájenou cibuli a také jednu kyselou okurku, rozmixuju, posolím a dáváme na čerstvý chléb. Je to změna a ne jenom pořád salámy.
tak suroviny na to mám-tak jí dneska udělám,už jsme dlouho neměli pomazánku s ryb.
těším se,a pro měkký chléb běžela dcera.
Dělám podobnou jen ještě přídávám na jemno nastrouhanou černou ředkev
super nápad,pomazánka za pár minut
Dělám normálka s pomazánkovým máslem. Nejlepší jsou uzené šproty.
odpověď na gerda — #2 protože to společně moc dobře, a zase jinak, chutná