rybí pomazánka

Suroviny:
1 konzerva sardinek v oleji
1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě nebo oleji
kousek eidamu nebo jiného tvrdého sýra (5-10 dkg)
kousek másla (asi 5 dkg)
1 obdelníček taveného sýra
trochu plnotučné hořčice
velká cibule
pažitka

Postup:
Změklé máslo rozetřeme s taveným sýrem. Přidáme cibuli nakrájenou na drobné kostičky, sardinky a tuňáka (i se šťávou). Důkladně promícháme. Doplníme hořčicí, můžeme i opepřit, ale je zbytečné již solit. Nastrouháme sýr.
Podáváme na celozrnném pečivu, sypané čerstvou pažitkou.

TIP: Pro obměnu jsem do pomazánky zkusila nadrobit i sýr s modrou plísní. Chuť byla zase trochu jiná, skvělá.

Dobrou chuť přeje elly.

Reklama