Foto: Alena Kolaříková
Základ jsou pouze ovesné vločky, trocha tuku, cibule a koření. Dál můžete přidat podle vaší chuti:
- libovolnou zeleninu
- libovolné maso nebo uzeninu
- kus ryby
- trochu sýra
- čerstvé klíčky a mikrogreens
Suroviny
- 2 lžíce tuku - ideální je olivový olej, ale může být i sádlo
- 1 velká cibule
- 180 g ovesných vloček
- 1 velká mrkev
- 1 velká petržel
- 50 g sterilovaného hrášku
- sůl a pepř
- směs koření podle chuti
- čerstvé bylinky
- česnek podle chuti
- voda nebo vývar
Postup
V hrnci zahřejte olej nebo sádlo a dejte na něj opékat nahrubo nakrájenou cibuli. Přidejte nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu a opékejte pár minut. Vsypejte vločky a ještě chvilku opékejte.
Zalijte vodou nebo vývarem a dochuťte kořením a bylinkami. Vařte 15 minut. Chvilku před koncem varu přidejte hrášek a ještě dolaďte chuť.
Polévku podávejte horkou, můžete ozdobit klíčky.
Dobrou chuť přeje Elly.
Foto: Alena Kolaříková
Foto: Jana Nováková
Foto: Jana Nováková
Nový komentář
Komentáře
Doufala jsem, že nám do nového roku redakce nadělí lepší kuchařku. Teď tady každé jídlo vypadá jak kekel a ty umělecké fotky kandidují na titul binec v kuchyni.
Tak jednoduchá polévka z ovesných vloček a zeleniny a mám do ní prásknout kus ryby , masa, uzeniny a sýra? To je jako když pejsek s kočičkou vařili dort.