vlockova_polevka.jpg

Foto: Alena Kolaříková

Základ jsou pouze ovesné vločky, trocha tuku, cibule a koření. Dál můžete přidat podle vaší chuti:

- libovolnou zeleninu

- libovolné maso nebo uzeninu

- kus ryby

- trochu sýra

- čerstvé klíčky a mikrogreens

Suroviny

  • 2 lžíce tuku - ideální je olivový olej, ale může být i sádlo 
  • 1 velká cibule
  • 180 g ovesných vloček
  • 1 velká mrkev
  • 1 velká petržel
  • 50 g sterilovaného hrášku
  • sůl a pepř
  • směs koření podle chuti
  • čerstvé bylinky
  • česnek podle chuti
  • voda nebo vývar

Postup

V hrnci zahřejte olej nebo sádlo a dejte na něj opékat nahrubo nakrájenou cibuli. Přidejte nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu a opékejte pár minut. Vsypejte vločky a ještě chvilku opékejte.

Zalijte vodou nebo vývarem a dochuťte kořením a bylinkami. Vařte 15 minut. Chvilku před koncem varu přidejte hrášek a ještě dolaďte chuť.

Polévku podávejte horkou, můžete ozdobit klíčky.

Dobrou chuť přeje Elly.

Placky z ovesných vloček

1.jpg

Foto: Alena Kolaříková

Krémová ovesná kaše

2.jpg

Foto: Jana Nováková

Ořechová granola

3.jpg

Foto: Jana Nováková