IMG_1810.jpg (747 KB)Foto: Alena Kolaříková

Suroviny

  • 1 balení listového těsta
  • 3 lžíce kečupu
  • 100 g šunky Amálka 
  • 100 g goudy
  • 1 lžička oregana
  • 1 vejce

Postup

Pro tento recept je ideální již rozválené listové těsto. Těsto rozbalte a namažte kečupem. Může být jemný i ostrý, kdo chce, může kečup nahradit hořčicí.

Na kečup naskládejte plátky šunky. Jeden vedle druhého. A na šunku plátky sýra. Posypejte čerstvým nebo sušeným oreganem a zamotejte do rolády. Pevně utahujte. Z rolády odkrajujte plátky silné 1 až 2 cm a skládejte je na plech s mírnými rozestupy. Až budete mít hotové všechny, potřete rozšlehaným vejcem.

Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C, dozlatova. Bude to trvat 10 až 15 minut.

Náš tip:
Podle chuti můžete doplnit sušenými rajčaty, bazalkou nebo jinými bylinkami či kořením. Sýry můžete použít různé.

Dobrou chuť přeje Elly.

99.jpg (90 KB)Foto: Alena Kolaříková

98.jpg (31 KB)Foto: Alena Kolaříková

Reklama