DSC_0466.jpg (103 KB)

Suroviny

  • 5 vajec
  • 5 lžic cukru krupice
  • 5 lžic polohrubé mouky

DSC_0465.jpg (132 KB)

Postup

Vejce rozdělte na bílky a žloutky. Z bílků ušlehejte tuhý sníh. Žloutky vyšlehejte s cukrem do nadýchané pěny. Opatrně smíchejte a vmíchejte mouku. Rozetřete na plech vyložený pečícím papírem. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C, asi 9 minut. Dozlatova. Po upečení srolujte i s pečícím papírem. Zabalte do utěrky a nechejte vychladnout.
Poté rozmotejte, odlepte od papíru a plňte čím je libo.

Tip na náplň

Roládu namažte oblíbeným džemem a poté vychlazeným krémem...

  • 250 ml polotučného mléka
  • 1 sáček vanilkového pudinku
  • cukr podle chuti
  • 50 g tvarohu
  • 50 g měkkého másla

200 ml mléka přiveďte v hrnci k varu. Ve zbylých 50 ml rozmíchejte pudingový prášek. Vmíchejte do horkého mléka, oslaďte podle chuti a vařte velice zvolna do zhoustnutí. Nechejte úplně vychladnout.

Po vychladnutí vyšlehejte společně s tvarohem a měkkým máslem. Ještě můžete podle chuti dosladit.

Namažte jako další vrstvu na džem na roládě. Pevně zaviňte a dejte vychladit do lednice, ideálně přes noc.

Opatrně krájejte ostrým nožem.

Další tipy na náplně

  • pouze marmeláda
  • nutella
  • tvarohový krém
  • šlehačkový krém
  • ovoce
  • čokoládový krém

Dobrou chuť přeje Elly.

Další výborné rolády

Čokoládová roláda se šlehačkou

rolada.jpg (126 KB)

Valentýnská roláda s tvarohem

rolada1.jpg (181 KB)

Sváteční čokoládová roláda

28166422_10210658547966414_483102852120882687_n.jpg (56 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková, archiv redakce

Reklama