nivova_pomazanka.jpgFoto: Alena Kolaříková

Suroviny

  • 4 uvařená vajíčka
  • 150 g nivy
  • 1 jarní cibulka
  • majonéza a tavený sýr nebo pomazánkové máslo, v poměru, jak máte rádi a jak máte po ruce
  • sůl a pepř
  • volitelně zelená petrželka nebo pažitka

Postup

Vajíčka uvařte natvrdo a nakrájejte nadrobno. Nivu nadrobte a cibulku nakrájejte také nadrobno.

Smíchejte a dolaďte majonézou, pomazánkovým máslem, taveným sýrem nebo směsí toho všeho. Ochuťte. Solí šetřete, niva bývá dost slaná. Takže nejdříve ochutnejte a poté dosolte.

Přidejte petrželku nebo pažitku a podávejte.

Dobrou chuť přeje Elly.

Jarní vajíčková pomazánka

pomazanka.jpg

Foto: Alena Kolaříková

Pomazánka z červené řepy

6.jpg

Foto: archiv redakce