Milé čtenářky,
musím začít větou, kterou o mně říkal můj táta samozřejmě z legrace: "Tu naši holku je lepší šatit než živit! Je to pravda dodnes.
Od dětství hodně jím a ve školní kuchyni mi moc chutnalo. Ne, že by doma matka vařila špatně, ale já tam jedla všechno, a dokonce jsem si chodila přidávat.
Je pravdou, že jsem nebyla sama, komu chutnalo. I rodiče, když jsem byla nemocná, chodili pro oběd s kastrůlkem a samozřejmě ochutnali. Říkali, že náhodou vaří dobře. Nejvíc mi chutnala rajská, koprová, svíčková.
Mám dojem, že vše záleží na kuchařích. Jednou jsem vařila na pionýrském táboře a děti si taky libovaly a chválily nás s kolegyní.
Věra
To vám asi museli velmi dobře vařit, když jste si i přidávala.
A co vy? Chodili jste si přidávat?
Čtvrteční téma:
ŠKOLNÍ KUCHYNĚ
Co si představíte, když se řekne školní jídelna?
Jaká byla vaše nejoblíbenější jídla?
Jaká nejodpornější?
Zanechala na vás školní kuchyně nějaké následky ?
Zvedá se vám z ní dodnes žaludek?
Víte, co to bylo UHO?
Napište nám na:
redakce@zena-in.cz
Nový komentář
Komentáře
Věra Věře:ano tomu věřím,protože věděly co dětem chutná více a co méně.Zdravím
Martina V.: Je to zakázáno, protože jídlo pro děti ve školkách a školách je dotované státem. Takže děti nemocné už nemají nárok. Taky mne to někdy štve, že musím nemocnému vařit. Ale na druhou stranu ta kvalita stejně stále nic moc, ikdyž je pravda, že ten první den dávají domů - více a lepší, aby to před rodiči vypadalo, že vaří dobře.
Věro,já jsem měla na ŠJ veliké štěstí,Kuchařky dobře vařily a měly vytypovaná jídla,kterých navařily kotle a jiných zase méně.Byly to rozumné ženy.Též Věra
Když jsem jako dítě bývala nemocná,fungovalo to tak,že obědy mohl někdo vyzvednout.Babička pro ně chodila a bylo toho vždy hodně a bylo to dobré.Plná "trojkombinace" nebo tak něco,taková jako protekční porce pro nemocné.
Dnes si děti musí obědy odhlásit,nějak se to nepěstuje,to vyzvedávání,škoda.