1632473054638.jpg (149 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Suroviny

  • 700 g brambor
  • 3 vejce
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce majoránky
  • 1 lžíce sušeného česneku
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 2 lžíce škvarků
  • na ozdobu cokoliv, hlavně sýr

1632473068446.jpg (201 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Postup

Brambory nastrouhejte najemno. Vymačkejte z nich vodu. Přidejte zbylé suroviny a umíchejte těsto.

Kulatý plech na pizzu vyložte pečícím papírem a vylijte na něj polovinu těsta. Ozdobte.

Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C, 15 až 20 minut. Až je první „pizza“ hotová, zopakujte to stejné s druhou polovinou těsta. Máte-li dva plechy a horkovzdušnou troubu, pečte zároveň obě pizzy.

Dobrou chuť přeje Elly.

Dokřupava vysmažené bramboráky

86278230_3418820401525674_3714489263216132096_n.jpg (124 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Květákové placky s vysočinou

3.jpg (108 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Beleše

4.jpg (73 KB)

Foto: Lenka Mastešová

Reklama