Dobrej...
V první řadě bych dala jasně ráda najevo, že kategoricky odmítám historicky zažité dogma dělení smrtelného hříchu na sedm kategorií. Právě obžerství je jedinečným důkazem propojenosti všech církví zavržených předností v jednu.
1. Bylo by potěšilé nechat stranou smilstvo. Co jiného připomíná milostnou předehru víc než svlíkání pikantní klobásky s natěšeným výrazem pravého obžery nebo vybírání toho jediného pravého kousku masíčka na přírodní plátky u řezníka.
2. Jak jinak nazvat pocit, když nesete výslužku z domácí zabíjačky než pýchou.
A co teprve štrůdlík od babičky zabalený na cestu...Kdo by se dělil rád. ne ne, to je ztělesněná lakota.
3. Ani nechci popisovat, co se odehrávalo v mém znásilněném a vypleněném srdci, když jsem zjistila, že mi někdo sežral poslední kus ovčího sýra, na který jsem se od rána těšila. Hněv.
4. Když jsem se uklidnila skládáním prádla za tři týdny dozadu a začala klidně přemýšlet, zůstala jen prázdnota a závist . To se někdo měl.....
5. Má nestřídmost podpořena
6. leností však vzala za vděk i zapomenutou domácí sušenou slaninou, šest týdnů naloženou v bylinách a koření.
No ale k tématu. Moje obžerství je moje a mám ho ráda. Tmelí naše manželství, vyplňuje chladná rána i slabé programy v televizi. Hned se mi lépe vstávalo, když se na mne smála dvě domácí vajíčka na měkko, čerstvý chlebík a máslo.
Nevadí, když v televizi běží po stopadesáté opakovaná telenovela se slabou zápletkou a ještě horší pointou. Zůstaneme věrni dekadenci a bídě programu, otevřeme staré víno, načneme plesnivý sýr a přikousneme suchou klobásku.
Sídlo hříchu je v naší kuchyni. Tam dostává prostor padlý anděl ve mě. Tam se páchají všechny ty zvrhlosti z nejlepších ingrediencí, zvrácené postupy pečení, nakládání, smažení a příprav.
Tam zavleču všechny své úlovky z tržnic, rodinných řeznictví, malých pekáren a decentních sýráren.
A ještě k něčemu se přiznám. Mnozí pánbíčkáři se zaklínají a podezřívají mě ze smlouvy s ďáblem, že toliko jídla nepůsobí újmy mému zažívání ani nenarušuje mé jiné tělesné funkce. Je zatím ingredience nanejvýš milovaná a některými zatracovaná. Piju lák z okurek. Dám i flašku na jeden zátah když mám chuť.
Já vím, já vím. Myslete si co chcete, ale tohle chateau znojmia udržuje mé trávení v kondici družstevního pašíka spolehlivě. A je to rodinná tradice děděná po přeslici.
Vaše napapaná TTT
Příspěvek vznikl během smažení naprosto dokonalých krůtích řízečků s bramborovou kaší, které nebyly przněny jediným kouskem zeleniny krom té, která proběhla dotyčnou krůtou během jejího života. Při psaní těchto řádků nebyl nikdo o hladu či žízni a žádné maso nebylo přesoleno či nevhodnou tepelnou úpravou znehodnoceno.
Pozn. red.: Text nebyl redakčně upraven.
Děkuji zbožné TTT a mám dojem, že netřeba komentáře.
A co vy? Vy nemáte k tomuto tématu co říct? Nevěřím a čekám na mailu:
Co dneska získá nejlepší příspěvek za cenu? Již brzo, brzičko se to dovíte!
Nový komentář
Komentáře
dobre se to cetlo
Ještě přidám. Na to, jak jsem měl špatnou náladu,řeknu jen jedno.
Kouzelné žínky-in.
Děkuji všem.
Už jen titulek v pravé části mi dal jasně najevo,že si krásně počtu A kdopak je asi autorkou)
Děkuji,jste kouzelná
ToraToraTora — #39 už je po bedlovišti - ale uvidíme, čím nás čarodějka příroda překvapí v truhlících letos
vodfon — #49 musíš koupit DEluxe, ne SEluxe, do semínek ještě nefušuju
vodfon — #49 Koupila jsem si nedávno v pekárně semínkový chleba a měla jsem druhý den ráno pocit, že klíčit začal
selinka — #40 ToraToraTora — #41 Možná je chyba ve mně, že mi ani řeřicha nevzklíčí!
cibuli a česnek cpu do všeho kde se to hodí,i porek
selinka — #40 ToraToraTora — #41 Seluxe jsem nikdy neviděla
Kupuji za 11Kč a neklíčí vůbec
DanaD — #47 No baže, i pošťačka na mě zazvoní a pak mi to hodí raději pod dveře
:)Helenka — #46 kdo ji cibuli, tam nechodi lekar, kdo ji cesnek, tam nechodi nikdo
Čírina — #45 není nad česnekovou....jen tvaroh, česnek a EU neschválené pomazánkové máslo, které není máslem , ale dle směrnic jen pomazánkou....trocha soli a to je ňamka
teda, dostala jsem chuť na rybičkovou pomazánku... u nás se dělá ze šprotů, másla, pepře a cibule.
Kaylie — #42 To mě neděs, cítím jaro ve vzduchu a šilhám po semínkách.,...že bych se zase pokusila něco vypěstovat.
holky vyzkousejte tenhle salat, je lepsi v lete z opravdovych zivych rajcat, ale jde to i ted v zime z tech ze samosky.. sklada se jenom z gothaje, aidamu 45procent, rajcat a salatove okurky. Vsechno nakrajim na kosky stejne velke. pridam trochu majonezy helmans a trosicku prisolim... zelenina pusti stavu, ktera se smisi s majionezou a krasne to vsecko spoji, gothaj to pekne ochuti a syr natahne tu stavu a krasne se zjemni. lepsi je to druhej den, ale malokdy to vydrzi.
takovy zakladni mnozstvi je cca 20 dkg salamu, 20 dkg syra, 6 rajcat a 1 vetsi nebo 2 mensi okurky na tohle mnozstvi 2 pytlicky majionezy. Ale opravdu to chce ten gothaj, s jinym salamem toneni ono, se sumkou je tomoc mdle...
ToraToraTora — #41 A to jen proto, že byly "de luxe", jinak nevzešlo žádné!
selinka — #40 Já si jednou koupila semínka de luxe a vyklíčila čtyři
mio — #36 já taky, vlastně si nevzpomínám, že bych kdy rozmarýn jedla ... ale bylinky už prodávat začali, tak to zkusím. To jsem se včera takhle přehmátla, koupila jsem si řeřichu a místo obvyklých 11 Kč po mně chtěla 40. Protože prý nějaká deluxe nebo co
mio — #38 Hned vedle bedloviště?
ToraToraTora — #37 zkusím si ho vysadit na balkonek